6 декора, вдъхновени от есента

Лесни идеи за уикенда 

7320

Времето вече започва да захладнява и е време да се сбогуваме с топлите слънчеви дни. Това обаче не е повод за тъга, защото може да се порадваме на цветната есен, да се насладим на дъждовните дни с чаша топъл чай у дома и, разбира се, да помислим за есенната декорация. Ето няколко идеи за един по уютен и топъл дом.

Надписани тикви

Едно много хитро решение за декорация. Изберете малки декоративни тикви, уверете се, че са добре почистени и с помощта на блестящ флумастер напишете нещо на тиквата. Подредете на масичката за кафе, в купа на масата, в трапезарията или над камината.

Оцветете жълъди

Децата обичат да събират жълъди. А вие защо не ги оцветите с весели нюанси. След като изсъхнат ги сложете в купа. Така ще имате евтина и много ефектна декорация.

Свещи от тикви

Купете малки декоративни тикви и ги издълбайте. Единият вариант е да разтопите восък, който да излеете в тиквата (не забравяйте фитил в средата). Вторият вариант е да сложите стара свещ с големината на тиквата.

Аромат на есен

За да внесете есенно настроение в дома, не е важен само декорът, но и ароматът. Миризмата на портокал, канел, ябълка и ванилия ще направи дома ви много уютен и ще придаде особен чар. За целта сложете в малка тенжерка от тези продукти, добавете вода и сложете на котлона да поври. Всичко звучи ( и мирише) на есен и много топлина!

Гирлянди от листа

Това е още една много лесна декорация, съберете листа и ги нанижете на канап. Украсете стената, около камината или пуснете от тавана. 

Шишарки

Няколко шишарки, малко боя или лак и канап. Само с тези три неща ще имате семпъл и много красив есенен венец за вратата.

 

Сподели: