6 полезни трика с домакинско фолио

6 полезни трика с домакинско фолио

Неразливаща се чаша

10 приложения на алуминиевото фолио

1. Застелете шкафовете и чекмеджетата - така не само почистването ще бъде по-лесно, но съши намирането на дребни неща...

28/03/2016

Децата често разливат течност, когато пият от чаша без капак. За да не се случи това, покрийте горната част на чашата с няколко слоя фолио и поставете сламка в центъра.

5 неща, които може да промените със самозалепващо се фолио

Как може да освежите помещението, без да се налага да правите голям ремонт?  С ножица и ролка самозалепващо се ф...

07/05/2017

Запазете кухнята чиста

Обикновеното домакинско фолио може да направи почистването на кухнята след вечеря много по-лесно. Ако покриете купата със стреч фолио, преди да използвате миксера или потопяемия блендер, няма да се налага да търкате петна от стените. Месото преди разбиване може също да бъде покрито с филио - така че пръските да не се разпръскват в различни посоки. Ако решите да изпечете нещо, разточете тестото през стреч фолио - така ръцете, точилката и масата ще останат чисти.

Удължете свежестта на бананите

Зрелите банани могат да потъмнеят само за няколко дни. За да се запазят по-дълго свежи, увийте дръжките със стреч фолио.

 

Сварете поширано яйце

За да приготвите идеалното поширано яйце, може и без специални умения. Всичко, от което се нуждаете, е домакинско фолио. Поставете го в чиния, намажете с растително масло и изсипете сурово яйце в центъра. След това навийте фолиото и завържете краищата. Потопете във вряща вода и гответе за три минути. Готово!

 

Опаковайте чантата с гримове

За да предотвратите изтичането на любимия ви крем в куфара по време на пътуване, поставете домакинско фолио между тубичката и капака. Освен това можете да увиете целия пакет с него - така че нищо няма да изтече.

 

Съхранявайте неузрели плодове

Купихте твърди плодове? Няма проблем! Сложете плодовете в обикновена купа и покрийте отгоре със стреч фолио. Под филма ще се натрупа етилен, поради което плодовете ще узреят по-бързо.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...