Идеи за акцентни стени, които изглеждат скъпи

Идеи за акцентни стени, които изглеждат скъпи

Ако търсите бюджетен начин да създадете визуален интерес във всяко пространство, акцентната стена е отговорът. Днес акцентните стени станаха креативни, а цветът е най-евтиният и най-лесният начин за създаване на такава, но има много други стилни начини да персонализирате пространството си, без да нарушавате бюджета си за декорация. Вижте няколко стилни и достъпни идеи за акцентни стени, които ще направят вашето пространство да изглежда по-скъпо.

Удивителни идеи за стената във вашия дом

Предлагаме ви 20 начина са добавите цвят, индивидуалност и характер на вашите стени! Те са лесни за направа, не струв...

20/03/2016

Изберете цвят на боята

Създаването на зашеметяваща акцентна стена може да отнеме малко повече от кутия боя и един следобед боядисване. Изборът на правилния акцентен цвят на боята за стена е важен, тъй като той ще се превърне във фокусна точка на вашата стая. Ако вашият съществуващ цвят на стената е топъл, ще искате да изберете топъл цвят на стената. Бъдете внимателни дори с неутралните цветове, тъй като те имат цветни нюанси, които могат да накарат една акцентна стена да изглежда нелепо.

Акцентните стени с изкуствено покритие не са толкова популярни, колкото бяха преди, но използването на метални бои или гипсови техники са стилни. Не забравяйте да изпробвате техниката си за изкуствено покритие върху парче дъска, преди да я сложите на стената, по този начин ще имате идея за това как ще изглежда.

Завеси

Изхвърлете боята и тапетите – завесите от пода до тавана могат да добавят доза неочаквана драма към пространството. Дори бели завеси се вливат в останалите стени, но тъканта осигурява текстура, която все още създава перфектна акцентна стена.

Давайте смело

Ако сте смели и почитател на дръзките решения, акцентираща стена с удебелен и цветен принт, ще зададе тона и ще повиши настроението.

Опитайте временен тапет

Наричан още „тапет на наемателя“, временният тапет е модерен, бюджетен, сменяем и не изисква лепило.. Временният тапет е идеален, ако искате стилен външен вид без ангажименти. Можете да създадете акцентираща стена във фоайето си, зад таблата или в стая, в която липсват реални архитектурни елементи.

Изборът на смели шарки на тапети във вертикални ивици може да направи тавана ви да изглежда по-висок, а хоризонталните ивици правят стаята ви да изглежда по-голяма. Можете да използвате временни тапети по интелигентни начини, за да актуализирате пространството си лесно и достъпно. Не се ограничавайте до стената само, можете да използвате този тапет, за да облицовате гърба на рафтовете или вътрешните шкафове, да добавите цвят и шарка.

Фалшива тухлена стена

Създайте стена с акцент, която ще добави текстура и характер към обикновена стена във всекидневна или домашна библиотека, като използвате тапети с тухлен мотив.

Добавете дървена ламперия

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от S.T.R (@smart_tech_renovation)

Накъдето и да погледнете регенерираната дървесина се появява в домашния декор. Можете лесно и достъпно да добавите този ретро стил към дома си, като облицовате стена с дървени дъски. Опитайте го навсякъде - от стената зад леглото до семейната стая или фоайето, за да създадете топъл и привлекателен вид. Можете също така да добавите към страните на кухненски остров, бар или гърба на отворени рафтове или шкафове.

Плочки

В кухня с отворен план, гръбчето функционира като вид акцентираща стена, възможност за демонстриране на цвят, шарка или текстура, които ще добавят цвят към стаята. Ако имате пространство или бюджет, опитайте да облицовате цялата стена за по-драматичен външен вид от висок клас.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Fireplace Stone & Patio (@fireplacestonepatio)

Използвайте огледала

Боята и тапетите далеч не са единствената ви възможност, когато създавате акцентна стена. Особено в по-малка стая стената, покрита с огледала, може да промени играта, като позволи на пространството да изглежда по-голямо. Въпреки че самите огледала могат да бъдат скъпи, има бюджетна алтернатива - огледални панели. Тези тънки листове отразяващи панели ви позволяват да залепите листовете върху стената, за да придадете вид на традиционни огледала. Те се предлагат в различни размери, форми и стилове, които могат да ви помогнат да вдъхнете живот на вашите идеи за акцентна стена.

Нарисувайте стенопис

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ever Wallpaper (@everwallpaper_official)

Ако сте артистични, няма да сгрешите, като нарисувате стенопис, който да служи като акцентна стена в коридор, детска стая или друго пространство. Голямо изкуството на една стена задържа вниманието на всички фокусирано върху шедьовъра и ви позволява да направите огромно впечатление.

Добавете рафтове

Тапетите не са само за спални и всекидневни – кухните също могат да се присъединят към забавлението. Съчетаването на цветни, еклектични тапети като фон за плаващи рафтове може да помогне на пространството да стане завладяващо.

Геометрични фигури

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от S.T.R (@smart_tech_renovation)

Не е необходимо боята да достига до четирите ъгъла, за да окаже въздействие. Бялата стена с обикновен жълт кръг все още създава контрастен акцент, но ще бъде сплотена с останалото пространство когато съответства по нюанс на останалите стени. Тенденцията да се рисуват геометрични фигури по стените не е непозната концепция, но може да се приложи и в други стаи.

Идеи за галерия на стената у дома

Един от най - добрите  начини да покажем любовта си към изкуството е с галерия на стената. Представяме ви няколк...

22/05/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...