6 опции за съхранение в малък апартамент, които често се забравят

6 опции за съхранение в малък апартамент, които често се забравят
Източник: unsplash.com

Въпросът за съхранение в апартамент винаги е много важен, особено ако жилището е малко. Понякога се налага да подходите малко по-творчески и да използвате различни трикове, за  да „удвоите“ пространството.

15 идеи как сами да направим аксесоари за съхранение

 1. Преобразете огледалотоТова не е ли най-веселото „Добре дошли у дома“, което сте виждали? Предлож...

04/03/2016

Ето няколко опции, които може и да не сте опитвали.

Вариант 1: Над вратата

8 идеи за съхранение в детската стая

Тези рафтове са перфектни за малки стени, или пък ги групирайте за да създадете своя композиция Широки открити раф...

06/05/2016

Ако пространството между вратата и таванът е празно, използвайте го, за да сложите шкаф. Единствено не слагайте там масивни, тежки предмети - има голяма вероятност те да паднат и да се повредят или да наранят някого.

Вариант 2: Отстрани на вратата

Страничните стени до вратата също предлагат място за тесен шкаф или рафт. Тук е подходящо да подредите книги, кутии с дребни предмети. По желание системите за съхранение могат да бъдат остъклени или затворени със слепи врати - по този начин там ще се натрупва по-малко прах.

Вариант 3: В областта на прозореца

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Benjamin Reynaert (@aspoonfulofbenjamin)

Тук ситуацията е същата като при вратите. Прозорецът като цяло предоставя много място за въображение. Може да го превърнете в пълноценен кът за четене или зона за релакс. Например, можете да поставите мек матрак и няколко декоративни възглавници на широк перваз на прозореца в хола и да окачите рафтове за книги около отвора на прозореца. Рафт в зоната на прозореца в кухнята ще бъде отлично място за красиви съдове, а в банята - за аксесоари за баня, бутилки с балсами, шампоани и др.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Becky Powell Ottawa, ON (@bexinteriors)

Ако стаята има два прозореца, можете също да направите няколко рафта между тях.

Вариант 4: В ъглите

Ъглите в стаите често са празни, а са чудесно място за съхранение на голямо разнообразие от неща - от книги и сувенири,  до стайни растения. Разбира се, не трябва да запълвате всеки свободен ъгъл - това само ще претовари пространството и ще създаде визуален шум в апартамента, защото много неща ще се виждат.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by GUNNARHAUS (@gunnarhaus)

Вариант 5: Под кухненски модул

Ако под кухненските шкафове имате цокъл, помислете за опция с чекмеджета. Там може да държите плитки тави или дребни аксесоари.

Вариант 6: Под леглото

Ако имате легло с крака, не забравяйте да използвате пространството отдолу. Както показва практиката, той е чудесен за съхранение на сезонни дрехи, украса, резервно спално бельо и други неща, които използвате на всеки няколко месеца или дори веднъж годишно.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...