7 необичайни употреби на мокрите кърпички

7 необичайни употреби на мокрите кърпички
Източник: unsplash.com

Мокри кърпички можете да намерите във всяка дамска чанта и във всеки дом. Днес на пазара има различни видове от тези продукти: от изцяло натурални кърпички до кърпички за премахване на грим. Те са се превърнали в такава част от живота ни, че вече не можем да си представим как бихме живели без тях. Но знаете ли, че те имат и приложение в ежедневието?

Ето как.

1. Бързо премахнете статичното електричество!

Коприната е доста капризен материал за грижа. Но най-лошото е, че след изпиране върху нея се натрупва статично електричество. С мокра кърпа ще решите проблема. Просто минете леко по ризата или блузата.

2. Тайната на перфектната прическа!

Ако искате да постигнете идеално гладка коса, но късите коси съсипват целия ви вид, то този съвет е точно за вас. Просто прокарайте влажна кърпа през косата си и резултатите ще ви изненадат.

3. Лесно събиране на космите от тапицерията!

Домашните любимци често оставят косъмчета по тапицерията. Просто вземете влажна кърпа и преминете през цялата тапицерия. Вълната и мръсотията ще бъдат събрани моментално. И ще отделите само няколко минути за почистване.

4. Как правилно да перете спалното бельо?

Одеялата, чаршафите и спалното бельо трябва да се перат особено внимателно. В крайна сметка всеки знае, че те събират огромен брой микроби.

Мокри кърпички ще дойдат на помощ. Просто ги поставете в барабана на пералнята заедно със спалното бельо и изперете. Всички косми и козина ще останат върху салфетката. Изберете само издръжливи салфетки, които  не се късат лесно.

5. Без сажди по тигана

Външната част на тигана се замърсява не по-малко от вътрешната. В крайна сметка именно там бързо се образуват въглеродни отлагания, които могат да бъдат толкова трудни за изтриване. Но ние знаем точно какво да правим в тази ситуация.

Първо нанесете почистващ препарат върху външната повърхност на тигана. След това поставете мокри кърпички отгоре. След десет минути старателно избършете повърхността с мокри кърпички. Резултатът ще ви изненада.

6. Презасаждайте цветя, без да цапате!

Факт е, че саксиите за цветя имат дупки на дъното. Чрез тях почвата се изсипва върху пода или директно върху перваза на прозореца. За да избегнете това, просто постелете дъното на саксията с мокри кърпички.

7. Край на въглеродните отлагания по ютията!

Ютията, както всеки домакински уред, се нуждае от грижи. Ако по вашата са се натрупали въглеродни отлагания, всичко, от което се нуждаете, е мокра кърпичка. Просто я поставете върху дъската за гладене. След това включете ютията. Изчакайте да се затопли и изгладете салфетката. Всички сажди ще останат върху него. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...