6 неща, които само професионалните чистачи знаят

И които ще ви бъдат полезни в дома

6022

Почистването понякога може да не е толкова трудно, колкото смятаме. Стига да знаем някои тайни. Няколко професионалисти по почистване споделят някои от най-добрите си съвети за премахване на упорити места в къщата. От петна в пералното помещение до пръстите по хладилника. Вижте няколко решения.

Капки зехтин

Има пръстови отпечатъци навсякъде по хладилника, които ви карат да полудявате? Само капнете малко зехтин на парче хартия и натрийте уредите от неръждаема стомана. Полирайте с чиста кърпа.

Бяла креда

Хубаво е да имате винаги под ръка парче бяла креда в пералното помещение, за да натрийте мазните петна. Изперете както обикновено след това. Друг вариант е да поръсите с царевични нишесте прясно петно от олио и да оставите за 10 минути.

Почистване с пара

 

"Когато използвате продукти на химична основа за почистване, често остават следи. Затова използвайте пароструйка, която ще премахне мръсотията без остатъци.

Царевично нишесте

Добавете чаена лъжичка царевично нишесте към чаша бял оцет и чаша вода, за да почистите прозорците. Царевичното нишесте е магическата съставка - това е много фин натурален абразив, който помага да се премахне мръсотията. С негова помощ може да отстраните миризма, да почистите мазни петна или плюшените животни на децата.

Бял оцет

Петната от вода и варовиковите отлагания в банята и по кухненските кранове и осветителни тела са трудни за премахване. Напоете кърпа или хартиена салфетка с бял оцет и натрийте. Оставете да престои от 5 до 15 минути, след което избършете. Киселината в оцета премахва натрупванията, оставяйки крановете блестящи.

Четката за тоалетна

Никой не обича да почиства тоалетната, но за всичко си има решение. След изчеткване, затворете тоалетната седалка върху дръжката на четката, за да може тя да изсъхне, след което върнете. 

Сподели: