Какво да направите със старите вестници

7 хитри идеи  

7147

Каква е съдбата на един вестник, след като бъде прочетен? Обикновено отива в коша за боклук. Но вместо това, защо не помислите за вариант, в който да превърнете старите вестници в нещо полезно и функционално. И да създадете свои уникални проекти, с които ще придадете ново и по – различно излъчване.

Ето няколко предложения, които ни дават от sfglobe.com.

Купичка папие маше

За да направите такава декоративна купа от стари вестници, всичко, от което се нуждаете, е брашно и водата, за да направите паста, купа, която да използвате като матрица, и разбира се, вестник. Потопете лентите от вестници в пастата и ги обвийте около купата. Когато лентите изсъхнат, те ще се втвърдят по формата на купата. Нежно извадете хартиената купа от матрицата и я украсете с боя или декупаж.

Изкуство за стената

Тук може да разгърнете въображението си. Залепете изрезки от списания и вестници на платно, добавете няколко пръски боя и сте готови.

Кошница за вестници

Украсете кошницата за вестници с…вестници. Всичко, което трябва да направите е са вземете ленти от вестници и да ги вплетете в кошница. Прикрепете с няколко скоби.

Булчински букет

Оформете рози от вестници за един впечатляващ и запомнящ се булчински букет.

Свещи с принт

Всичко, което трябва да направите е да увиете свещ с вестник и да изрежете по размера й. С помощта на сешоар разтопете леко парафина, който ще се слее с мастилото.

Купа от вестници

Направете подобна малка купа, като завиете плътно вестникарски ленти и ги навийте така, че да оформите купа. За ярки цветове използвайте страници с повече снимки.

Подаръчни торбички

Подаръчните торбички, изработени от старите вестници, са гениални. Можете да направите такива чанти, в които да поднасяте вашите подаръци. Нищо чудно хората да си спомнят за чантата повече от подаръка.

Сподели: