6 начина да почистите банята с белина

Тя дезинфекцира и премахва мухъл и плесен  

1064

Когато става въпрос за  почистване на банята, обикновено пред нас стои задачата не само да излъскаме плочките, но и да се справим с мухъла и плесента. На помощ тогава идва белината -  мощен почистващ препарат, който не само дезинфекцира, който избелва и премахва миризмите.

5 употреби на белината извън пранетоЗа дезинфекция, стерилизация и още нещо…  

Преди да започнете да почиствате с белина обаче е важно да вземете някои предпазни мерки. Никога не трябва да я изливате белина директно в канала, тъй като може да повреди тръбите. Не забравяйте да проветрявате добре. Ако няма прозорец, пуснете вентилатора. Дръжте домашните любимци и децата далеч от банята, докато чистите. Също така трябва да носите гумени ръкавици, за да предпазите кожата си от химикала. И никога не смесвайте белина с амоняк или друг почистващ препарат, тъй като може да се образува токсичен газ.

1. Как да почистите тоалетна с избелване

5 нестандартни приложения на белинатаОт дезинфектант за градински инструменти до обновяване на любими предмети  

Не е тайна, че тоалетната е най-мръсната работа в къщата. Но е важно да я поддържате чиста, не само от естетична, но и хигиенична гледна точка. Започнете с почистване на външната купа със спрей от разтвор на белина (1 супена лъжица белина и гореща вода). Напръскайте, оставете за 5 мин и избършете.

2. За почистване на плесен в банята

Петната от плесен и мухъл могат да бъдат победени с белина. Почистете с избелващ разтвор 1: 1 с топла вода. Оставете да престои 5 минути, след това минете с четка и изплакнете с топла вода. Оставете да изсъхне на въздух.

3. За фугите

С този спрей може да почистите и фугите в банята. Напръскайте и оставете за 15 мин, след което изтъркайте с четка за зъби. Изплакнете с топла вода. За фугите може да използвате и   паста от сода и вода, натрийте, напръскайте с белина и оставете. Ефектът ще бъде зашеметяващ.

 

4. Срещу петна

Ако по керамичните мебели има петна, лесно ще ги махнете  белина. Разтворете белина и вода, а ако петното е упорите – с концентрат. Ако е необходимо, ползвайте четка. Изплакнете с топла вода.

 

5. Как да почистите завеса за душ

Преди да почистите душа, свалете завесата и я изперете в пералнята с обикновен препарат за пране и 1/2 чаша белина. Изпирането с белина убива плесените. Изсушете на въздух завесата.

 

6. Как да почистите кошчето за боклук

Налейте малко белина в празният кош и добавете вода. Оставете сместа да преседи 5-10 минути, след което излейте и оставете да изсъхне.

 

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята
Сподели: