Малки елементи, които правят дома очарователен

Обърнете внимание на детайлите

696

Кое прави едно жилище дом? Малките детайли. Онези неща, които уж не забелязваме, но имат силно въздействие. От Real Simple се обръщат към интериорен дизайнер, който споделя най – важните елементи, които придават очарование на всяка стая у дома.

Грешки при декорирането на малък апартаментДизайнери обясняват защо е безмислено да играем на сигурно, когато декорираме малка стая

1. Балансирани тонове

 

18 стилни декора в цвят горчицаДа, вярно е, че цветът горчица може да бъде силен, дразнещ и дори неатрактивен. Когато се използва правилно обаче може да трансформира стаята, да създаде интересни и уникални смеси. Съчетайте яркат...

Превърнете студената и скучна стая в помещение с характер като добавите топли тонове. В стая, декорирана предимно със сини и сиви цветове например, може да включите жълти тонове, за да създадете усещане за баланс и хармония. Произведения на изкуството и дърво добавят индивидуалност и характер на стаята.

2. Зеленина

 

Растенията са задължителни за всяка стая. Те не само чудесно допълват празното пространство, но и създават усещане за спокойствие, както и приемственост с външната среда. Сложете голямо зелено растение или комбинирайте няколко малки с различни височини. Ако пространството е минималистично, изберете саксия в ратанова кошница или  текстура, която добавя известен интерес. Всичко е в намирането на баланс между елементите.

3. Текстура

 

В неутрална стая, без много цвят, текстурата добавя топлина. Изберете поне три разнообразни материала (като лен, кожа, макраме и дърво), за да направите стаята уютна и приветлива. Текстурата е особено впечатляваща в спалня, където не трябват твърде много разсейващи цветове или шарки, но все пак искате пространството да се чувства луксозно и многопластово.

4. Изкуство

 

Хубавото на картините е, че чудесно допълват интериора, но може лесно да ги сменяте според сезона или настроението си. Не е нужно да инвестирате в скъпи картини, може да изберете картини от млади автори или да поръчате онлайн.

5. Тапети

 

Ако търсите начин да подчертаете стена или елемент, може да използвате тапет. С него може да обновите стара мебел, да добавите цвят или интересна щарка на неочкавано място.

6. Боя

 

Единната палитра създава поток в цялата къща. Не е необходимо да използвате един и същи цвят във всяка стая, просто изберете сходни нюанси, като топло сиво в хола с топло бяло в кухнята. На някоя стена може да сложите  и по – тъмен нюанс, ако търсите драма. Избягвайте обаче твърде силните контрасти и се ограничете в използването на не повече от три тона в една стая.

 

 

 

Пролетни идеи за декорацияЕфектни и лесни за изпълнение
Сподели: