6 големи грешки при реновация, които да избягвате

Споделено от няколко човека, минали по този път

2913

Всеки прави грешки когато започва да ремонтира своя дом. За съжаление голяма част от тях установяваме едва след като работата е приключила и колкото и да се опитваме да променим нещата, често не се получава.

Ето какво споделят шестима души, които съжаляват за вече изпълнени проекти. Вижте ги и вземете поука, за да не си навличате излишни главоболия после.

 Не приемат съветите на дизайнера

„В банята ни, бетонният под е елегантен, но през зимата може да е малко студен. Съжаляваме, че не поставихме подово отопление - това е нещо, което ще знаем следващия път ", казва Рейчъл.

Ремонтират на парче

"Вместо да направя цялостно обновяване наведнъж, направих по малко тук и там. Сега виждам колко пропуски има, ако бях реализирала всичко наведнъж щеше да е по - добре и от гледна точка на бюджета, и на спокойствието!“, казва Санди. 

Не отделят достатъчно време

"Следващия път бих отделил повече време! Имахме само седем седмици – наемът ни беше повишен и трябваше да се изнесем възможно най-скоро. Работата напредваше трудно и аз форсирах майсторите. Ако бях изчакал малко, можеше да направя много по – качествени неща“, споделя Симон.

 Необмислени проекти

„Сложих бели плочки в банята. Не съобразих обаче, че всички в семейството сме с черни коси. Имаме и две котки, също черни. Сега всеки косъм се вижда, трябваше да помисля за това.“, коментира Лу.

Слагат стена акцент

„Когато боядисахме едната стена доста различна от останалите, ефектът беше ужасен. За щастие успяхме да върнем навреме стария вариант, макар, че това ни коства не малко пари“, казва Оливия.

Не слагат качествени фуги

„Сложихме некачествена фуга на плочките в кухнята и много скоро тя започна да се рони. Трябваше да махнем всичко и да сложим отново. Това оскъпи и удължи процеса на реновация“, споделя Кейти. 

Сподели: