10 неща, за които да внимавате когато се местите

И за кои вещи си струва да намерим място в малкия дом  

879

Ако ви се налага по  една или друга причина да се преместите в по – малък дом, знаете, че пренасянето е свързано с доста работа по опаковане на багаж, разпределението му, нареждането на ново място, редуциране на вещите. По- малкият дом означава, че има предмети, от които трябва да се лишим и предпочитаме да не взимаме. Наред с това в цялата суматоха се оказва, че има някои важни неща, които пренебрегваме и неглижираме.

Ето защо от Elle Décor се обръщат към няколко експерта по организация, които съветват за какво да внимаваме когато се местим и какво не трябва да оставяме.

Семейни ценности – дори да ви се струват непотребни, има вещи които носят сантиментална стойност и които не трябва да изхвърляте. Дори да не ги излагате, пренесете ги в новия си дом.

Електроника от всякакъв вид, която носи и в която се съдържа лична информация – старият лаптоп или таблет, който не ползвате може да изглежда безобиден, но може да съдържа ваши лични данни. Уверете се, че всичко е изтрито преди да го изхвърлите.

Снимки – дигитализирайте снимките си, за да сте сигурни, че няма да ги загубите. И все пак трябва да признаем, че има нещо толкова очарователно в старите албуми с фотографии.

Важни документи – уверете се, че най-важните документи като акт за раждане, свидетелство за брак, дипломи, нотариален акт, банкови сметки, договори и т.н, са старателно опаковани и няма да отидат в боклука с непотребните хартии.

Колекции – ако имате много и не може да решите, изберете 3-4, които са ви най-ценни и ги вземете.

Бижута и техните опаковки – така си гарантирате, че ще ги пренесете безопасно, освен това опаковката добавя стойност.

Основни кухненски и тоалетни принадлежности. Но само тези, от които се нуждаете – тенджери, тигани, ножове, посуда, миксери, два комплекта чаршафи и кърпи.

Вещи – спомени - косата от първото подстригването на вашето дете, медалът, който спечелихте, важна диплома. Това са неща, които няма да можете да замените.

Вещи за първа помощ - телефон, батерии, фенерче, комплект за оказване на първа помощ, трябва да са винаги на разположение.

Медицински принадлежности и лекарства - те могат да бъдат скъпи, затова вижте кои са в срок и ги вземете със себе си. 

Сподели: