10 неща, които вбесяват декораторите

Дразнещи навици, които могат да попречат на хармонията на дома ви  

4860

Неоправеното легло

Това трябва да е първото нещо, което правите след ставане. Отнема две - три минути, но ще промени облика на спалнята.

Пренебрегвате списъка със задачите

Списък с най - неотложните и важни задачи за през деня е изключително полезен за всеки, за да бъде винаги организиран и последователен.

Без естетика

Знаете, че кошници и кошове или кутии са най-лесният начин да организирате и подредите помещението. Важно правило – бъдете естети и съчетавайте по цвят и стил кутиите.

Без граници

Домът ви няма да расте с внасянето на все повече вещи и аксесоари. Затова бъдете умерени и залагайте на малко и най-ценните за вас предмети.

Държите неща, които не харесвате

Ако приятл или роднина ви подари аксесоар, но на вас не ви харесва, не се чувствайте длъжни да го държите или употребявате. Просто го приберете или подарете.

Пазите дрехи, защото са скъпи

Булчинската рокля е скъпа, но не е необходимо да я държите цял живот в гардероба само поради този факт. Същото е и със скъпите дрехи, коио имате, но не носите. Те само заемат място и създават излишна бъркотия.

Не връщате местата на място

След като свършите работата с ножицата, просто я върнете на място. Така ще си спестите куп бъркотия и разхвърляни повърхности.

Залагате на етикетите

Ако етикетите са полезни в кухнята, това не важи винаги и за други помещение. В крайна сметка не може да етикирате всичко. Изградетет ваша схема на организация, която ще бъде работеща за вас.

Дублирате всичко

За да сте сигурни, че нещо няма да бъде изгубено, дублирате документи и файлове. Това често води до хаос и деорганзизация. За да сте сигурни, че няма да се случи просто проверявайте съществуващите файлове.

Инвестирате в разтегателна система за обувки

Експертите съветват да заложите на високи шкафове или кубове, които ще пестят място и ще бъдат доста по – естетични.

 

Сподели: