10 начина визуално да увеличим стаята

Всичко е въпрос на цветове и комбинации

1523

Истината е, че не може да преместваме стените, за да увеличим стаята, но лесно може да създадем оптическа илюзия за по – висока, по - широка или по – дълга стая. С помощта на хитри трикове при обзавеждането може да променим и най-малкото пространство.

От Bright Side ни предлагат няколко идеи, с които лесно ще трансформирате стаята с помощта на цветовете.

В светла стая цветният под помага стените да се "избутат" по-надалеч и така тя ще изглежда визуално по-висока и по-широка.

Избирането на ярък и наситен цвят не само за пода, но и за тавана, ще ви помогне да създадете впечатлението за широка среда. Това обаче също ще направи тавана да изглежда по-нисък.

Избирайки един и същи цвят за задната стена и пода, ще направите стаята да изглежда по-ефирна.

Използването на една и съща цветова схема за задната стена и тавана прави стаята да изглежда по-широка, но визуално намалява нейната дълбочина.

Друг начин да „раздалечите“ страничните стени, е да се намали дълбочината на помещението. Това може да се постигне, като се използва ярък цвят, който да подчертае задната стена.

Обратно, можете да намалите ширината и да увеличите дълбочината, като използвате наситени цветове, за да подчертаете страничните стени на стаята.

Ако проблемът на стаята е с ниски тавани, изберете ярки, наситени цветове за страничните и задните стени на стаята. Това визуално ще намали дълбочината и ширината в полза на височината.

Изборът на ярки цветове не е единственият начин да увеличите илюзията за простор. Тук на помощ идват шарките. За да направите стаята си по-ефирна, използвайте светъл тапет с малки шарки.

В някои от помещенията таванът може да изглежда твърде висок. Хоризонталните ивици ще го направят да изглежда по-нисък, докато леко намалява дълбочината на стаята.

Вертикалните ивици могат да помогнат да "повдигнете" ниския таван.

Ако искате да направите стаята си по-широка и да намалите нейната дълбочина, хоризонталните ивици на пода ще ви помогнат да постигнете желания ефект.

 

Сподели: