10 начина да използвате захарта у дома извън кулинарията

Неочаквания приложения в домакинството

3122

Захарта е сред основните продукти у дома. Тя е необходима не само за подслаждане на кафе и чай, но и за направата на десерти. И не само. Знаете ли, че захарта има доста практични приложения още - от лечение на рани до премахване на вредители?

15 изненадващи употреби на солтаРазлични от кулинарията 

Ето още малко тайни за захарта.

За цветята

Защо солта е толкова полезна в домакинствотоОт прането до готвенето

Свежият букет е толкова красив. Но и недълготраен. За да запазите живи цветята за по – дълго време, сложете чаена лъжичка захар в каната с вода.

Почистете мелничката

След дълга употреба, мелничките могат да започнат да миришат. Но вместо да ги миете, смелете една четвърт чаша захар. Така ще премахнете мръсотията и миризмата.

Капан за досадните пчели и оси

Когато вечеряте на открито, атаките на пчелите или осите могат да бъдат много досадни, дори опасни, ако сте алергични. Хванете досадните гости в „капан“ от захар и вода, сложени в пластмасова бутилка. Ето как да го направите: изрежете празната пластмасова бутилка н половина, като обърнете горната част с дъното надолу и я обърнете като фуния. Закрепете с тиксо. След това поставете примамката вътре. Насекомите лесно ще влязат вътре, но няма да могат да излязат.

При болезнени ухапвания.

Ако все пак ви ухапе насекомо, направете лечебна паста от равни части захар и вода. Нанесете сместа върху раната и оставете за около 20 минути. Това ще помогне за премахване на дразненето.

Спасете изгорения език.

Всеки знае колко е неприятно да изгори езика си докато отпива гореща напитка или хапне вряло ястие. За да успокоите дразненето, сложете щипка захар в устата си. Ще се изненадате, но болката веднага ще намелее. медицински манипулации. Но като експресен метод, той е много добър!

Махнете неприятните хлебарки.

Те са изключително неприятни когато започнат да пълзят у дома и могат да донесат куп болести. Направете безопасни капани като напълните пластмасовите капачки от бутилки с равни части захар и сода за хляб, след което ги сложете по местата, където има хлебарки. Хлебаркит ядат захар с удоволствие, но содата им е като отрова.

Почистете петна от трева

През лятото петна от трева по дрехите не са необичайни. За да ги премахнете, на помощ идва захарта. Смесете половин чаша захар със същото количество топла вода, направете паста и я нанесете върху петното. Оставете за около час, след което изперете по обичайния начин.

Запазете храната по-дълго.

Със сигурност на всеки от нас се е случвало да изхвърли парче сирене или кекс поради появата на неприятна миризма или плесен. Захарта може да удължи живота на тези продукти. Просто сложете няколко бучки в кутията и тя ще абсорбира влагата, която е причина за развалянето.

За почистване на ръцете

Ако сте изцапали ръцете си докато работите в градината, направете си ексфолиращ гел като смесите с  малко течен сапун. Разтрийте и оставете за няколко минути, след което изплакнете.

Запалете грила

Искате да изпечете пържоли, но разбирате, че сте забравили да купите разпалки. Няма проблем. Просто поръсете въглените с малко захар и запалете. Тя бързо ще изгори и огънят ще се разпространи бързо. И при това, без вредни химикали и неприятна миризма.

8 неочаквани (и евтини!) неща, които не сте мислили да сложите като изкуствоНе е задължително да закачите картина
Сподели: