Как да обзаведем апартамент, в който всичко е много малко

Стилно, компактно и удобно жилище от 39 кв.м

3905

Малък апартамент, малка кухня, тясна баня - ако всичко това ви е познато, следващите редове са за вас. Ще ви покажем как една руска дизайнерка успява да обзаведе миниатюрно жилище от 39 кв.м. То се намира в сграда от 1928 г. и е собственост на двойка музиканти, които искат да го превърнат в по – комфортно и удобно кътче. 

Този малък апартамент някога е бил фабрикаПлощта е 40 кв. метра, а вътре има всичко, включително стилна и модерна кухня и баня.

Реконструкцията

Апартамент от 3.5 кв. м – възможно ли е?В Манхатън

Първоначално апартаментът е бил едностаен, с доста скромна кухня, много малка баня - по-малко от два квадратни метра. Собствениците на апартаменти винаги са мечтали да имат отделна спалня, а наличието в стая с два прозореца позволява да се реализира желанието им.

Пространството е разделено на малка кухня и хол. Отделно се обособява и спалня.

Един от най -"болните" въпроси на малките апартаменти е организацията на достатъчен брой места за съхранение. Тъй като тази двойка вече не живее с деца, има нужда от място, където да съхраняват само своите вещи. При тях системите за съхранение в апартамента са организирани на входа с вграден гардероб за сезонни неща и в спалнята - системите за съхранение са изградени от двете страни на таблата. Холът разполага със стъклен шкаф, витрина, просторна поставка за телевизор и библиотека.

Кухнята разполага с килер с площ от 1,23 метра.

В случая мебелите са по поръчка или проектирани за малки помещения.

Осветлението е внимателно обмислено, смесица от настолни лампи, полилеи и лампи за стена.

Тук декорът играе важна роля, като собствениците имат картини и произведения, които държат да се превърнат във фокусна точка.

Стилистично интериорът е еклектичен, с малко френски полъх - класически циментова замазка, винтидж мебели, което прави интериора хармоничен и много уютен. Значение има и цветовата схема, която обединява всички стаи. Зелените маслинови люлякови нюанси и флорални щампи изглеждат много приятно и действат успокояващо.

Банята е много малка – под 2 кв.м. Тук пространството е оптимално разпределено, използва се всяко ъгълче. Цветовата схема дава хармония и усещане за простор.

Апартамент от 13 кв. м. Защо не!Дизайнерът му живее в него вече 7-ма година
Сподели: