Спестяващи място стенни легла

Стилен декор и хитри решения  

1125

Когато сговорим за леглата за стена, повечето хора правят асоциация с онези вдигащи се легла, които съществуваха преди години в детските гради и ясли. Всъщност това беше един изключително хитър начин да се пести място в стая, в която децата трябва да играят, да се хранят и спят. 

Тези легла обаче се наричат още Murphy bed, на името на Уилям Лорънс Мърфи. Според легендата, той измисля това легло, когато живее в едностаен апартамент. Тъй като има желание за забавление и да кани гости, той изобретява прибиращо се в стената легло, което му позволява да използва наличното пространство пълноценно. През последните години дизайнът еволюира и включва също функции като осветление, съхранение или става част от сложни и многофункционални структури.

Разбира се, основната цел на леглата за стена е да пести място, което ги прави идеални за малки домове и апартаменти, хотелски стаи, мобилни къщи или студентски стаи.

Ясно е, че когато говорим за малки пространства и бюджетни идеи, не трябва да изключваме идеята за удобство и стил. А тези легла могат да ни дадат точно това, защото се сливат с интериора и предоставят достатъчно площ, а вечер само с няколко движения имаме функционална спалня.

Ако идеята за легло за стената не ви е минавала през главата, ето няколко проекта, които могат да ви накарат да се замислите: 

 

Сподели: