Мебели, които интериорните дизайнери не препоръчват

Номер 9 ни учуди  

1838

Покупката на диван или трапезарна маса е голяма инвестиция. Затова преди да решите да инвестирате в такава е добре да проучите кое е добре и кое – не. От House Beautiful се обръщат към няколко интериорни дизайнери, които да посъветват кои мебели са подходящи и кои изобщо не е добре да купувате за дома си.

Спални – комплекти

Обикновено мебелите – комплекти идват с легло, нощното шкафче, дрешник и др. Според дизайнера Кайтлин Мъри това е много скучна комбинация. Затова тя препоръчва да комбинирате различни мебели от една серия или да пообиколите няколко магазина, от които да купите мебели и да създадете по – интересна стая.

Бар колички

Когато се декорира правилно, дизайнерът Линдзи Пенингтън казва, че те могат да бъдат удобни и полезни. Но те понякога вършат една и съща работа като отворените рафтове, казва тя и коментира, че често се превръщат и в събирач на прах.

Голяма библиотека

Често подобни мебели заемат твърде много място в стаята, въпреки че и предлагат доста място за съхранение. Кристина Лий Уигинс съветва да инвестирате в модулни и по – гъвкави парчета, с които може лесно да променяте интериора.

Масови мебели

Според Цеце Барфийлд трябва да гледаме на мебелите като инвестиция в предмет с душа. Затова той съветва да купуваме уникални и различно изглеждащи диван или маса, които да донесат добавена стойност на дома ни.

Сетове дивани

Ако търсте индивидуалност за дома си, не купувайте еднаксви и съвпадащи мебели, казва Марк Ридъл. Той казва, че не е задължително диванът и фотьойлите да съвпадат. Ако има различни по стил и цвят парчета, стаята ще изглежда по – интересна и различна.

Стъклена маса

Много хора купуват стъклена маса, защото е лесна за почистване, изглежда добре и създава чувство за блясък. Експертите обаче казват, че е по – добре да купите дървена маса, а блестящият ефект да търсите от огледала или метални аксесоари.

Детски мебели

Дизайнерите съветват да не инвестирате толкова много пари в детски мебели при положение, че само след няколко години трябва да ги смените. Според тях е по – добре да заложите на детски аксесоари, които след това е много по – лесно и евтино да замените.

Стандартни мебели за всекидневната

Според Сара Фишбърн, директор "Тенденция и дизайн" в The Home Depot това важи особено за отворени пространства, които служат като хол и фамилна стая. Търсете луксознии, но комфортни мебели, казва тя.

Големи мебели

Те вече стават демоде. Хората търсят мобилни и гъвкави решения, която да се променят лесно и с начина им на живот. Това може да означава малка маса или малък диван, но многофункционален.

Бюфет

Ако стаята е голяма и просторна няма проблем да сложите бюфет, но често той заема твърде много място на стената и я прави по – прехлупена.

Кожени фотьойли

Да, те са иконични и често доста скъпи, но вече са старомодни. Ако не живеете в дом с антични мебели, по – добре изберете светъл и комфортен диван или модерни лежанки. 

Сподели: