Как да декорираме тесния коридор

За да бъде удобен и комфортен

1793

Всяка стая в дома заслужава своето специално внимание когато я обзавеждаме и декорираме. Когато става въпрос за коридора обаче, като че малко неглижираме въпроса и не му обръщаме толкова специално внимание. Все пак това е първата стая в дома, която виждат нашите гости и ние самите. Тук съхраняваме връхни дрехи и обувки, аксесоари, той е преходът между отделните помещения с дома. Затова нека го направим приветливо и гостоприемно място.

В много домове тесният коридор е голям проблем и често собствениците са объркани как да го обзаведат – какво да сложат и къде да го сложат, за да не бъде той претрупан? Как да организират всичко, за да се съберат тук всички вещи?

Затова ви предлагаме няколко идеи и съвета за декорация на тесния коридор.

Дръжте го подреден и чист

 

Претрупаните коридори затрудняват преминаването от една стая в друга. Поддържайте всичко подредено като организирате на шкафове и рафтовете. Определете място за дребните аксесоари като ключове, очила, чадър….

Използвайте стените

Потърсете тесни мебели, които ще паснат на пространството, с което разполагате. Ако е много тясно, качете ги нагоре, така, че да се освободи място на пода.  Не забравяйте и закачалките – тях може да сложите не само на стената, но и на задната част на вратата.

Декорирайте

Тесните коридори имат ограничено пространство, но това не означава, че трябва да пренебрегнете изкуството. Закачете картини или любими снимки, за да добавите лично излъчване и стил.  

Светлината

Колкото по- ярко осветено е едно място, толкова по – добре. Затова когато планирате коридора, уверете се, че светлината е достатъчно силна.

Светли цветове и отразяващи елементи

И тук, както и в останалите стаи светлият цвят е ключов за приветливия вид. Използвайте неутрални тонове за стените и заложете на бели мебели. За по – силен ефект сложете голямо огледало, което да отразява и да прави коридора по – широк.

 

 

Сподели: