9 места, които може да използвате за съхранение в малкия апартамент

Огледайте се около вас

947

Хората, които живеят в малки жилища знаят колко е важно да се подхожда с творчество и въображение към създаването на места за съхранение. Правилното планиране на ограниченото жилищно пространство ще ви даде възможност за повече свобода и по – раздвижен интериор. Когато обзавеждате вашия дом, опитайте да мислите различно и се вгледайте в потенциала му.

Вижте няколко интересни и различни идеи за съхранение в малкия дом.   

ikea.bg

Над рамката на вратата

Мястото между тавана и рамката на вратата предоставя много място за съхраняване на неща, които не е задължително да се скриват. В случая тук са закачени две китари, които не се използват, но собствениците им не искат да се разделят с тях.

Решетъчна стена

Ако нямате двор или тераса, използвайте решетъчна стена, която ще ви предостави ново място за растенията. Има нещо толкова красив и различно, което не може да се сравни със саксиите на земята.

Много нависоко

Голямата височина на таваните е най-добрият ви приятел, когато създавате малко пространство. Поставянето на стелажи до тавана ви гарантира, че използвате всеки квадратен сантиметър от наличното пространство. Тази опция е особено добра, ако имате сезонни предмети, които не използвате всеки ден, или колекция от книги.

Модули

Модулните стелажи са достъпен начин да използвате обичайното си място за съхранение на малки пространства. Един човек може да се нуждае от многобройни рафтове за книги, снимки и спомени, а друг само от един или два, като по-голям рафт, който да служи като мини-бюро. Всичко зависи от нуждите на вашето пространство, а модулите дават именно тези гъвкави решения.

На показ

Една обща грешка за малкото пространството е мисълта, че вашите основни неща трябва да бъдат скрити. Ето пример, че това не е така! Вижте този бял пегборд, който служи като красив фон и предлага удобство и функционален дизайн.

Широки рафтове

Горната част на тоалетната предлага много място за съхранение. Като този широк рафт, на който може да подредите всичко необходимо за банята.

На колела

Всяко пространство, обслужващо повече от една цел, както повечето малки пространства, трябва да бъде гъвкаво. В един момент може да се нуждаете от мини бар, а в друга - от работно място за опаковане на празнични подаръци. Подвижна количка за съхранение е решение и може да я местите лесно из жилището си. 

Зад завесата

Понякога просто трябва да скриете нещо. Слагането на завеса пред стелажи, или като алтернатива на вратата на килера, е идеално решение ако организацията не е силната ви страна.

Вътре в мебелите 

Всеки, който може да има табуретка, която е и място за съхранение, но с подобна маса, на която може да държите чаши, определено ще блеснете. 

Сподели: