Хитри решения за малкия коридор

И малкото място може да бъде функционално

5476

Независимо дали се състои от няколко квадратни метра или е част от стаята, коридорът като че привлича най-много бъркотия. За щастие винаги има решения и хитри идеи, с които да организирате малкото пространство и то да се превърне в привлекателно и уютно помещение, в което с радост да посрещате гостите.

Ако коридорът всъщност е част от стаята помислете за малък конзолен шкаф, в който да държите най-необходимите преди излизане аксесоари. Плетен пуф под него придава стил и може да служи като място за сядане, за да се обуете.

ikea.bg

Ако нямате място за шкаф, закачете големи кошници, в които да държите чадъри, шапки, ръкавици и други дребни аксесоари. Сложете под тях малка пейка, а мястото под нея може да ползвате, за да подредите обувките.

Тясна масичка, променена с мраморно фолио е решение и за този коридор. Мястото под нея е рационално разпределено за кош за аксесоари и обувки.

Обикновеният скрин намира приложение и в коридора. Обикновено те са по – тесни от стандартните шкафове (по 30-35 см) и са идеални за тясното помещение. За да придаде интересен вид , собственикът заменя стандартните дръжки с кожени.

Коридорът в много жилища е дълъг и тесен. Затова решение за него е и такъв шкаф. За да не изглежда помещението претрупано заложете на нисък, който може да ползвате и като пейка, за да се обуете.

Малък открит рафт като пейка, с място за съхранение отдолу и закачалка са достатъчни за този миниатюрен коридор

Идея за супер тесен коридор, където обаче мястото е използвано рационално. Тесен шкаф осигурява място за обувките, а на плота за дребните аксесоари.

Още едно подобно решение, но с тясна маса. Огледалото има двойна функция – служи за оглеждане и удвоява помещението.

Ето още няколко идеи за малкия коридор.

 

Сподели: