20 + от най- красивите и модерни стълбища

20 + от най- красивите и модерни стълбища

Започваме със стълби Панделка по дизайн на HŠH Architects. Въпреки, че изглеждат много красиво, също като деликатно нагъната панделка, те са и малко опасни ако бързаме да се качим или слезем по тях. 


Италианската компания 14 Ora Italiana има богата колекция от наподобяващ дърво порцелан, вдъхновен от творчеството на Анди Уорхол. Линията Uonuon предлага 14 цвята, които са включени в тези цветни и забавни стълбища.


Тези стълби са в биваш плевня, превърната в красив дом от Maxwan Architects + Urbanists. Основите на стълбите са част от етажерките по стените и са в уникално съчетание с рафтовете за книги и с кухненските рафтове.


Проектът Grove Park на Bell Phillips Architects включва стълби, „създадени от сложната геометрия на последователно сгънати триъгълници, разположени свободно в пространството“.

Тези стълби водят към спалнята на лофт в Бруклин. Те включват допълнителни стенни рафтове, а използването на алтернативни протектори ги прави напълно безопасни, но много ефектни.

Архитектите от Atelier SAD създават забележителни стълбища, които дублират рафтовете за книги.

От Rowin Petersma е предложението за това забележително стълбище, направено от стоманена решетка, която позволява светлината в жилището да се прокрадва от тавана до пода на апартамента.


Oще едно забележително стълбище – етажерка. Това е по дизайн на Катрин Тейлър. Горното ниво на кухненски шкафове са премахнати и вместо това има отворени рафтове, както и вградени в стълбите рафтове, които събира всички кухненски принадлежности.

Тази еко къща е по дизайн на архитек Петер Вайен и включва модерен морски полъх навсякъде. Стълбите в жилището изглеждат така, сякаш се носят във въздуха. Стоманените кабели са поставени така, че ги правят напълно безопасни.

Топлотата на дървото и метала се срещат в стълбището на тази двуетажна къща. Дизайнът позволява на светлината да преминава през двете нива на къщата и създава интересен визуален ефект.

Няма как да пропуснем и тези спираловидни стълби в цветовете на дъгата по дизайн на Аb Rogers.

Тези стоманени стълби са просто невероятни и са доказателство за красотата на минимализма.

Разположени в къща, наречена Godzilla House в Сеул, Корея, тези плуващи стълби се плъзгат около стената и са осветени от скритите горе прозорци.

Този лофт по дизайн на архитект Чарли Диаз включва необичайни стълби и е доказателство за това как може да се пести място.

Необикновените широки стълби се намират в жилище за 38 млн. долара. Иконичният апартамент по дизайн на Пол Рудолф е бил собственост на хора като Гюнтер Сакс (бившият съпруг на Бриджит Бардо) и актьора Роджър Халстън.


Италианската архитектурна фирма Студиоата проектира този малък офис/студио лофт като ги свързва с плаващи бели стълби.

Този малък, уникален като форми апартамент крещи за малки и уникални като форма стълби, точно каквито са проектирали архитектите Alphaville Architects.

Направени по дизайн на Castroferro Arquitectos, тези широки плаващи каменни стълби с дървени дъски по средата са напълно достатъчни да се превърнат и в място за съхранение на книги.


От МО архитекти идват тези бетонни стълби с кръстосани кабели от едната страна. Само помислете за различните цветове, които може да ползвате ако ви омръзне този цвят.

Въпреки че не е възможно да бъдат изкачени, тези стълби от плат на Do Ho Suh са реплика на стълбите от неговия апартамент към този на наемодателя му. Те се наричат Стълбище III и са изложени в галерията Тейт Модерн в Лондон.

Тук говорим за максимално използване на всеки сантиметър от пространството. Тези стълби са едни от най-яките, които сме виждали.

Не може да правим статия за стълби да не включим Trippy Stairs. Те са едни от най-необичайните, които сме виждали и са направо хипнотизиращи.


И на последно, но не по значение място са тези дървени стълби – спирала, които са по – скоро скулптурни, отколкото функционални. Но все пак са едни от любимите ни. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...