Дизайнерски кресла за пълноценна почивка

Решихме да ви запознаем с някои от най-необичайните столове, с които ще си га...

1255

1.Започваме с POWER’NAP (игра на думи между сила и дрямка). Идеята за него е на Нинна Хелена Олън, а оригами дизaйнът нежно обгръща тялото ви! Сигурни сме, че това кресло скулптура ще пасне във всеки офис. Все пак една лека дрямка прави служителите по – продуктивни, нали?

2.Това кресло - люлка просто крещи уют, чувате ли го?

tesy.bg

3.Loopita може да ви изглежда като голям Hot Wheels, но според нас наподобява лъскаво местенце за двама. Дизайнът е на Виктор Алеман, а по желание може да съедините няколко кресла ако предпочитате групова дрямка.


4.Единственото ни желание е да се потопим в тази голяма възглавница. Тя се нарича Hanabi и е направена от много текстилни торби, пълни с полиестерни топчета. Дизайнът е на mottoWASABI, а креслото е изключително леко и направено от комбинацията на няколко стола Hanabi .

5.Един от нашите фаворити е Couch Sleeper на Анни Лоренц. Кресло и спален чувал в едно!

6.Изглежда като легло от меки волейболни топки, но Feel Seating System Deluxe е направено от 120 „меки и изключително приятни“ топки. Може да ги сменяте в зависимост от позата, в която изкате да почивате и така да нагодите стола според предпочитанията си.

7.Кой може да откаже прегръдка на диван, перфектен, когато е изключително комфортен и наоколо няма никой. Дизайн на Инга Семпе за LK Hjelle.

 

8.Oradaria Design идва при нас с Blandito®, трансформиращa се подложка за мързелив живот. Той се сгъва и прегъва в различни позиции, които без съмнение, ще ви помогнат да се насладите на почивката си.

9.Daisuke Motogi’s Sleepy Chair е като минатюрна версия на легло с достатъчно място да се сгушите.

10.The Gravity Balans на Varier определено не е обикновен стол с регулируема облегалка или стол за баланс. Той е създаден за работа, полягване или просто гледане на телевизия. Сигурни сме, че няма да искате да станете от него ако е наблизо.

 

11.The Luso Lounger на James Uren може да бъде ползван по различни начини – като шезлонг, легло, кресло, стол или табуретка. Асиметричната форма му придава уникален вид и е умен избор за някой с многобройни нужди. 

 

12.The My (отгоре) and the Roo (отдолу) са направени по дизайн на Улла Коскинен за финландската компания Woodnotes. Минималистичният дизайн наподобява модерен дизайнерески барбарон за възрастни, но без лепкавия плат. 

Сподели: