Звездните домове на Синди Крофорд и Джордж Клуни

Те ги построиха един до друг

11853

Всяка къща разказва история, а в Лос Кабос, на южния край на мексиканския полуостров Бая, два ваканционни дома стоят един до друг като свидетелство за едно забележително приятелство - това, което Джордж Клуни споделя с Ранд Гербер и съпругата му Синди Крофорд. Името на това имение - Casamigos или Дом на приятелите, казва всичко.

Идеята за тези съседни имоти идва преди няколко години когато двамата мъже са на почивка с приятели. Те се влюбват в мястото и решават, че вместо да резервират хотели и да не знаят какво ще получат, могат да инвестират в имот тук.

ikea.bg

Първоначалната идея е да построят една къща, достатъчно голяма за всички, но в крайна сметка решават да построят две независими структури, но свързани помежду си. 

Триото се доверява на местни архитекти, които проектират хасиенда, типична за този край. Целта е крайният проект да отговаря на спокойния, социален начин на живот на звездите, къщите да са елегантни и почти като произведение на изкуството, но и да се чувстват комфортно, ходейки боси и по бански.

Всяка къща има дълъг коридор, който грациозно се влива в драматична всекидневна, която от своя страна се свързва с трапезария, отворена кухня и, разбира се, бар - особено просторен в дома на Клуни, където приятелите често се събират, за да гледат спорт на огромния телевизор. Всяка къща разполага със собствен голям басейн и тераса, както и с достатъчно места за сядане и хранене на открито. За да се смекчи и да контрастира с циментовите подове на жилището, много от помещенията имат дървени тавани и греди и подове.

На втория етаж са разположени повечето от спалните, които са достатъчно големи, за да настанят многобройните гости.

В по-голямата си част жилищата са в неутрална палитра, като този на Клуни е с по-тъмни акценти и по - клубен вид.

Повечето мебели са проектирани от архитектите. Интегрираните маси и местата за сядане са направени от същите камъни като стените и подовете, а шкафовете, гардеробите и скриновете  в спалнята са изработени от местно дърво.

Вижте още от тези забележителни имоти:

Снимки: Architectural Digest

 

Сподели: