10 смели примера за използване на илюзии в модерния интериор

За зашеметяващ ефект в интериора

2432

С всеки нов сезон, интериорният дизайн става все по-смел. Класиките отстъпват на съвременните тенденции, доминиращото място, в което играят светлината и текстурата. Ето защо днес ви предлагаме няколко смели примера за използването на различни илюзии в модерния интериор.

Вечеря на брега

ikea.bg

Прекрасна трапезария, едната от стените на която е украсена с тапети с перспектива. Този метод позволява на обитателите да имат изглед към мостика и визуално увеличат площта на стаята.

Приказната врата

Тези, които смятат, че тоалетната е скучно и монотонно пространство, в което няма място за стил, много подценява дизайнерските възможности. Просто погледнете тази малка баня: тапети на стената зад тоалетната в комбинация с ефектно осветление правят това място наистина магическо.

Антре

Изящен интериор на коридора с необичаен дизайн около зоната на входната врата. Геометрична фигура в червено-оранжеви тонове прави това пространство ярко и грандиозно.

Обемни цветове

 

Стена с обемна структура от сребърни, златисти и черни нюанси, които придават на тази стая изтънчен вид и луксозно излъчване.

Слънцето

Перфектен пример за това как с помощта на ярък геометричен модел можете драстично да промените границите на коридора.

Коридор без граници

Творчески пример за дизайн на коридора, чийто под, стена и таван са решени в обемно геометричен принт, замъглявайки реалните граници на пространството. Такова смело решение е подходящо само за хора с добър вестибуларен апарат.

Обемни детайли

Дневна с илюзия за обемна стена, която идва от модерни панели или висококачествени тапети.

Лъч светлина

 

Светлинният лъч, изтеглен в зоната на осветителното тяло на стената и пода, е чудесен начин да освежите скучния интериор, без да харчите състояние.

Безкраен хоризонт

Фото тапети с изображение на безкраен коридор ще направи интериорът интересен и загадъчен, както и визуално ще премахне границите на стаята.

 

Сподели: