Ярко студио в скандинавски стил за любител на пътуванията

Жилище, изпълнено с много светлина и ярки нюанси  

432

Малкото жилище трябва да светло, феерично, да излъчва свобода и стил. Именно такъв е и този апартамент, обзаведен в скандинавски стил. Красотата му е неоспорима, но има много нюанси, които са невидими на пръв поглед.

Скандинавско жилище от 50 кв. мТози скандинавски едностаен апартамент се намира в центъра на Гьотеборг в Швеция

 Собственик на жилището е младо неомъжено момиче, финансист, която обича да пътува. Апартаментът й с площ 45 кв. метра и се намира в нова сграда. Когато тя го купува в него има само вътрешни прегради, прозорци и радиатори, и е прекарано електричество.

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайнБяло и изчистен дизайн

Младата дама се обръща за помощ към двама архитекти, които предлагат да се направи цялостно преустройство на апартамента. Те разрушават вътрешните прегради (с изключение на банята), оставят прозорците и радиаторите.

Целта е да отговорят на желанието на собственичката - да се създаде красив и функционален интериор, предвид минималната площ на апартамента.

За повече функционалност, тя иска да има спалня с малък гардероб, дневна зона със сгъваем диван, фотьойл и масичка за кафе, кухня с бар за закуска, гардероб за връхни дрехи в коридора. Трябва да се намери и допълнително място за съхраняване на нещата.

С помощта на рационално преустройство архитектите функционално разделят пространството на хол, спален кът и кухня, които визуално се комбинират. Един от основните проблеми на малките апартаменти - липсата на място за съхранение на нещата, е решен с помощта на „удебелени“ нови прегради, които се превръщат в гардероби (вграден гардероб в коридора и малък гардероб в зоната за спане).

В допълнение, леглото в спалнята е повдигнато на подиума, за да може, от една страна, да разделят визуално зоните на хола и спалнята, а от друга, за да се получи допълнително пространство за съхранение на обемисти предмети като одеяла, възглавници, спално бельо и други. Пейката на балкона е изработена от пребоядисани дървени щайги, които могат да се използват и за съхранение.

Целият интериор е проектиран в меки светли цветове. Цветовата схема се основава на комбинация от бял фон и цветни акценти: корали в спалнята, изумруд в кухнята, жълто в банята, синьо на балкона.

За пода младата дама се спира на ламинат с лека дървесна текстура. На пода в банята в използвана черна мозайка - пчелна пита. За повечето стени изборът пада върху белия цвят, а някои са декоративно обработени като тухли.

Част от стената, крепяща бара е боядисана със специална боя за черна боя и може да се пише с тебешир по нея.

Червената тухлена стена на балкона е боядисана в бяло, така че сините рамки на прозорците да се вписват хармонично в интериора.

Мебелите са от голяма верига, а някои от тях се правят по поръчка, за да се вместят в пространството. Поради малката височина на помещението е решено да се използват надземни светлини и прожектори.

За коридора и банята се използва вградено осветление.

 

5 начина да обзаведете апартамента в скандинавски стилФункционален, семпъл и светъл
Сподели: