Уютен апартамент 35,7 кв.м в скандинавски стил

Минимализмът е новият лукс  

9040

Днес ще ви представим малкото, но изключително уютно жилище на младо момиче. То обича модата и дизайна на дрехи, учи изкуство, обича да пътува и да приема гости. Точно тези нейни хобита и страст, то иска да пренесе и в своя апартамент – студио. Площта е много малка – едва 36 кв. м и има само една стая. Тя се обръща към дизайнерско студио, което да помогне за преустройството.

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайнБяло и изчистен дизайн

Тъй като площта е малка, те решават да не отделят спалнята, като същевременно поддържаха едно пространство. Банята и съблекалнята са затворени.

Островната кухня е организирана на мястото на бившия коридор, а хладилникът и кухненските шкафове са маскирани като корпусни мебели в трапезарията. В една стая органично се комбинират всички необходими аксесоари - двойно легло близо до прозореца и разтегателен диван за гости, голяма маса за шест души, дълбоки шкафове за скрито съхранение.

Скандинавски всекидневни в пастелни цветовеЗа неподдражаем стил и излъчване

Дамата иска монохромен неутрален интериор, но стилен и уютен. В банята има аскетично бели лъскави плочки по стените, а на пода - матова керамика.

 

В апартамента има необичайно осветление - няма вградени или лампи за таван. Всички са разположени или на ниски окачвания, или на стената - подобна схема се използва в скандинавските страни.

За избора на декор е използвана палитра в охра цвят, който присъства в рисунките, подчертава се в текстила и аксесоарите.

Благодарение на архитектурните решения, апартаментът, въпреки малката си площ, изглежда просторен и ефирен. Визуално не е претоварен с мебели и предмети от бита. Например кухненските уреди и плотове не се виждат от хола и спалнята, тъй като островът е затворен с високи страни от три страни. Вратите на пералното помещение са направени от същите мебелни корпуси като вградените гардероби - това създава приемственост в декорацията и обединява пространството в последователна композиция.

Тропикът и Скандинавието се срещат в това жилище от 55 кв.мВпечатляващ тапет, успокояващи цветове и добре планирани зони  
Сподели: