Това дизайнерско жилище е само 30 м²

Това дизайнерско жилище е само 30 м²

Да превърнете много малък стар тухлен апартамент в уютно студио с дизайнерски акцент може да звучи невъзможно, но за архитектите няма пречки.

Чаровен бял апартамент от 41 квадрата

Този очарователен апартамент в шведския град Стокхолм предлага невероятна гледка към реката. Той се намира в триет...

17/07/2015

Собственикът на това жилище се обръща към интериорен дизайнер с ясната идея какво иска  - светъл, особено бял цвят в декорацията и вградените мебели, черно и естествено дърво, жълто като акцент.

Апартамент от 8 кв. метра в Париж

В големите градове със скъпи имоти се появяват все повече микро апартаменти, за които хората са съгласни да...

20/07/2015

Той цели не просто ремонт, характерен за този тип апартаменти, но и уютен, душевно направен интериор. За щастие микро жилището няма носещи стени, така че дизайнерът успява успешно да зонира малко пространство: място за спане в ниша, където е разположено пълно двойно легло, всекидневна с удобен диван и фотьойл и компактна, но оборудвана кухня.

Интериорът е сглобен от неща, които клиентът е имал в друг апартамент и намери втори живот след реставрация, пребоядисване и претапициране. Най-важният елемент в тази компания, разбира се, е параван , който отделя зоната за спане. Тук тя има няколко функции едновременно: тя не само замества преградата или завесите, за да се запази усещането за въздух, но и сам по себе си е предмет на изкуството.

Според дизайнера, клиентът веднага харесал идеята с параван, защото помага и за обединяването на предмети от различни светове: диван IKEA, колониална маса от тиково дърво и фотьойл от 80-те години. Винтидж осветление, модерни картини и графики допринесоха за превръщането на стария апартамент в модерно студио, което очаква своите бъдещи обитатели. 

Тайните места в жилището ни

Когато видите тези тайни стаи, може би ще пожелаете и вие да имате поне една от тях. Днес ще ви представим бани, тоал...

27/11/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...