Какви интериорни решения ще бъдат търсени през следващите години

Какви интериорни решения ще бъдат търсени през следващите години

Интериорът в жилищата ни измина дълъг път през последните десетилетия - махнахме излишното и все повече се стремим към строг минимализъм и функционалност. Много хора предпочитат рационални решения без излишни украшения. В същото време естествените и екологични материали стават задължителни. Но какви тенденции ще бъдат във фокуса на дизайнерите през следващата година?

Минималистичен стил в модерните кухни

Открити рафтове, изчистени форми, светли цветове. Това са част от характеристиките на модерните кухни. Минимализмът в...

05/06/2016

Границата между моментната мода и вечната класика в интериора е много тънка. Има някои техники, които могат да изглеждат страхотни само за определен период от време, но скоро стават безнадеждно остарели. Затова е добре да заложите на вечни концепции и рационален минимализъм.

19 кухни в минималистичен стил

Колкото и да харесвате класическия стил, няма как да останете безразлични пред минимализма. Стил, който подхожда за в...

08/10/2016

Сега дизайнът отива на друго ниво. По-голям акцент се поставя върху професионалното изпълнение, техническата обработка на всяка мебел. В същото време, когато използвате естествени материали или рециклирани материали, такива интериори имат философия, нови значения. Модерният дизайн трябва да отразява съвременните тенденции в обществото, когато истинските човешки взаимоотношения излизат на преден план.

Модерните пред мебели с кожена тапицерия или масивни интериорни предмети от бор, дъб и ценни дървета станаха основата на интериора. Обемисти столове, маси, скринове и шкафове - понякога с резби - се смятаха за знак за лукс, но сега фокусът е върху т. нар. Japandi style  , комбинация от японски минимализъм и скандинавски стил. Този хибрид отговаря на глобалните тенденции като съзнателна консумация, умереност и устойчивост.

 

Приобщаване, комфорт, капсулност

Развитието на технологиите и технологиите влияе и на интериора домакинските уреди станаха по-съвършени и по-компактни, което помогна да се освободи повече пространство в къщата, а също така отвори пътя за интериори с висока степен на персонализиране. Дори собствениците на компактни студиа вече могат да придадат на дома си индивидуални, уникални черти. По този начин масовото производство на телевизори с плосък екран с голям диагонал на екрана и високоскоростен интернет постави тенденция за организиране на зони за гледане на филми и телевизионни предавания. Още една задължителна вещ - хо от ковид ерата - работно място у дома.

Тези структурни промени се отразяват в естетиката на малките неща, в използваните материали и в декоративните елементи. Тук съжителстват две течения: от една страна се появиха много декоративни елементи от керамика, стъкло и жив мъх. От друга страна, често декорът е самите довършителни материали.

Самата естетика на формата вече е по-сдържана, лишена е от излишен декор. Тази функция се поема от сложната текстура на материалите, играта на нюанси. Благодарение на компетентната комбинация от тънки тъкани с различни видове тъкане, мазилка, тапети, играта на светлината и правилната цветова схема, имаме истински лукс, но без излишни декоративни елементи.

Предстоящи предизвикателства

През последните десетилетия основните тенденции в интериора се определят от скандинавските дизайнерски бюра. Не толкова отдавна към тях беше добавен японски минимализъм. Отхвърлянето на скъпи решения в полза на минимализма не трябва да бъде придружено от студената рационалност на офиса - такива интериори могат да изглеждат много естетически. Тенденциите за разумна консумация и екология със сигурност ще оставят своя отпечатък върху всички марки и ще позволи създаването на уникални продукти. 

21 минималистични аксесоара, които ще внесат стил в дома

Стелаж от тръби Закачалки Лампа, която изглежда като арка „Плаващи“ рафтове Гарафа за вино ...

25/01/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...