Минималистичен апартамент 39 м²

Минималистичен апартамент 39 м²

Когато говорим за малко жилище, често намесата на архитект е решаваща за правилното и ефективно разпределение. Причината – малкият апартамент е по- труден за декорация от големия. Просто, защото тук всеки сантиметър има значение.

Минималистичен стил в модерните кухни

Открити рафтове, изчистени форми, светли цветове. Това са част от характеристиките на модерните кухни. Минимализмът в...

05/06/2016

При това жилище, собственичката е млада жена, която знаеше точно от какъв апартамент има нужда. На първо място удобен и практичен. Дизайнерът проектира съблекалня зад прозрачна стъклена стена, работно място с естествена светлина до прозореца и мека зона в кухнята-хол. Необходимо е не само да се побере всичко това, но и лаконично да се влезе в него, оставяйки въздуха и красивите пропорции на помещенията.

В спалнята е намира място за компактна тоалетка, която служи като работно място. Корпусните мебели се изработват по поръчка.

19 кухни в минималистичен стил

Колкото и да харесвате класическия стил, няма как да останете безразлични пред минимализма. Стил, който подхожда за в...

08/10/2016

Мечтите на клиента за съблекалня "зад стъклото" предложиха на дизайнерите решение, което те смятат за "връхната точка" на проекта. Обща част е с кухня с барплот, който замества масата за хранене, а меката част е отделена от спалнята със стъклена преграда. Бар плотът преминава през стъклото и продължава в спалнята. Благодарение на стъклото и двете стаи стават по-леки и по-просторни. Вече не се чувстваш затворен в малка стая, защото зад стъклото виждаш съседната стая.

 

Малката площ на апартамента e предизвикателство за дизайнера. Toй запазва цялата типология на решенията, които използва в големи обекти - врати от пода до тавана и широкоформатни материали.

Декорацията на апартамента е изключително семпла - светли стени; на пода и в корпусната мебел, естествен, спокоен тон на дъб; подът на коридора и банята е завършен със сив гранитогрес. Вратите до тавана визуално разтягат пространството. Авторите на проекта смятат, че в малък апартамент трябва да се стремим към общи решения за няколко стаи, тъй като този подход визуално разширява пространството.

 

Банята разполага с голям работен плот, голям брой места за съхранение, приятна светлина за лицето и релефен гранитогрес по стените.

В коридора има плаващ шкаф, а под него стъпало за обувки. 

Малко жилище от 29 кв. м

Цените на имотите са високи и за това малките „дизайнерски апартаменти“ изживяват своя пик. Дори на малк...

19/12/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...