Изкуството при обзавеждане на малката стая

Дизайнерски трикове за страхотен ефект

3662

Всичко е различно в малката стая когато става въпрос за обзавеждане. Да декорират малко жилище за много интериори дизайнери е предизвикателство и възможност да разгърнат творческия си потенциал.

Ето какви съвети дават няколко дизайнери за обзавеждане на малкия дом и които лесно може да приложите.

Балансът е ключов при декорация на малката стая. Ако имате широк диван, балансирайте с тясна пейка в същия нюанс или в случая със седалки около камината.

Огледалото е още един ефективен начин за уголемяване на малкото помещение. Тo отразява светлината, създава илюзия за двойно по – голяма стая, a ако е ефектно сложено прави стаята да изглежда по – широка.

Използвайте трансформиращата сила на светлината. Като тази къща със стъклен покрив, която изглежда величествено заради постоянния приток на светлина и високия таван.

Големи плъзгащи се врати в тон със стената създават илюзия за театрален декор. Така двете помещения, разделени от вратата се сливат и стаята се превръща в голямо отворено пространство. Двете ярки картини са балансиращия елемент и придават свежест на неутралния декор.

 

Използвайте височината. Ако имате много високо помещение – тип лофт апартамент, мислете вертикално и се възползвайте от височината. В горната част на стаята може да позиционирате спалня или кът за почивка.

Отворените рафтове. Подобно на огледалата те са перфектното решение и за най – малката стая, давайки обем и лекота на пространството. Играта с цветове и форми може да ви помогне допълнително за оформяне на пространството.

Вижте и още дизайнерски решения за малката стая

 

Сподели: