Малък апартамент в бяло

Пример от Швеция - как да разчупим интериора

410

Много хора се страхуват от светлите монохромни интериори, защото липсата на цвят им създава усещане за празнота. Но не и ако текстурите, мебелите и нюансите бъдат внимателно премислени. Пример за това е този апартамент в Гьотеборг, Швеция. Той е изцяло в бяло, но именно това дава на дизайнерите отправна точка за изборът на материали, нюанси и декор.

7 начина за обзавеждане в бялоНе се страхувайте да изполвате цвета в ежедневието, вижте идеи за всяка стая  

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Бяло на стените, на тавана, на кухненските шкафове, мебелите – дизайнерският екип не прави компромис с монохромната схема. Но го правят фино и професионално. На първо място те работят с различни нюанси на бялото: от креда и слонова кост до бяла ружа и пепеляво. За пода те избират по – топлите тонове на белия цвят, докато стените са в по – студени нюанси.

18 спални в бяло, които ще ви пленятНепреходен стил и класа

За да „загреят” студения интериор, те избират дървени мебели в естествена топли цветове. цветът тук идва от зелените растения и декора - плакати и вази в маслинови тонове.

Наред с пастелните тонове тук, работят и текстурите. Дизайнерите залагат на дървени и плетени елементи, които придават топлина и уют. Архитектурните детайли на тавана - корнизи с циментова замазка придават интерес и допълват пространството.

Именно смесването на текстури вдъхва живот на едноцветния интериор. Дървесина, керамика, стъкло или плочки също могат да бъдат бели, но благодарение на взаимодействието на текстурите ще създадете интересен ефект.

Но ако все пак подобен бял скандинавски интериор не е за вас, добавянето на цвят чрез аксесоари е лесен и икономичен начин да разчупите атмосферата.

25 малки бани в сиво и бялоЛукс, стил, красота
Сподели: