Къщички за богаташи

Къщички за богаташи

Малките къщи не са само за хора, които искат да намалят разходите си - те са и за заможни хора.

Поне могат да бъдат, ако най-новото начинание на предприемача Кристофър Бърч Cocoon9 набере популярност.

Заедно с дългогодишния си приятел Едуин Махони, Бърч променя начина, по който хората мислят за малките къщи.

Той продава три вида малки къщички (с площ от 15 кв. м. до 45 кв. м.), които могат да се използват като допълнение към съществуващи вече луксозни жилища. Цената на най-малката къщичка с площ 15 кв. м. започва от 75 000 долара.

Бърч споделя пред Times, че къщичките, от които засега е продал една, се доставят в рамките на 16 седмици от деня на поръчката, за разлика от конкурентите му, които доставят за между 12 и 16 месеца.

Трите съществуващи етажни разпределения Cocoon Cabin, Cocoon Studio и Cocoon Lite са дело на дизайнерския екип на Бърч в Шанхай и на строителната компания на Махоуни.

Къщичките модел Studio и Cabin са с площ 45 кв. м, а цените им започват от 225 000 долара; свръхлуксозните им версии пък се продават за 20 000 и 50 000 долара повече, респективно.

Цената на тези къщички обаче далеч не е всичко, което се плаща. Желаещите да се сдобият с такава трябва първо да изградят основи, да си извадят разрешителни за поставянето й, да наемат кран, да пуснат електричество и вода и да платят за транспорта й. Всичко това може да излезе до 85 000 долара, според New York Times.

Домовете се продават с обзавеждане, баня и падащо легло.

Бърч споделя пред Times, че започнал да се занимава с идеята за Cocoon9 преди около четири години. Той е бившият съпруг на дизайнерката Тори Бърч и е съосновател на едноименната и марка, която се оценява на 3.3 млрд. долара.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...