Какво забелязват първо дизайнерите когато влязат в дома ви

Малки подробности, които създават уюта в дома

2527

Чудили ли сте някога как един интериорен дизайнер ще реагира, когато влезе в дома ви? Дали ще ви поздрави за избора на цветове или ще ви укори за подредбата? Дали ще се впечатли от галерията на стената или ще ви покаже как да закачите картините?

Със сигурност всеки би постъпил по различен начини, но като цяло има няколко основни неща, на които професионалистите обръщат внимание. Вижте кои са те и може би ще ви помогнат да декорирате дома си като професионалист.

Коридорът или антрето е първото нещо, което хората виждат, когато влизат в къщата ви, така че трябва да бъде добре проектиран. Интериорният дизайнер Лори Евънс казва, че входът трябва да грабва и да даде настроение и за останалата част от къщата.

Внимание към детайла

Понякога това, което изглежда като дребен детайл, всъщност може да покаже най-ярките грешки в дизайна на всички. Хедър Брентс казва, че окото й винаги е привлечено към "подробности като подходяща височина на завесата, мащабът и разнообразието на текстури".

"Винаги виждам височината, на която е закачена картината - дали е твърде висока, твърде ниска или просто небрежно?". Обикновено хората не мислят за такива подробности, но истината е, че те влияят на общата визия на помещението. "Винаги виждам неправилно закачени пердета и непропорционално мащабно произведение на изкуството", казва Адриен М. Гед.

Пропорциите

Знаете, че дрехите „универсален размер“ пасват само на някои хора. Е, същото може да се каже и за вашия интериор. За някои дизайнери червената лампичка светва когато видят грешни пропорции в стаята – като огромни мебели в малко пространство или малки мебели, които се губят в стаята.

Така например Стефани Оуенс не може да разбере, защо хората слагат малки лампи на големи маси. Дори и за холни маси важи същото. Не може да няма къде да сложиш чашата си или да имаш огромна помощна маса, която няма с какво да запълниш, казва тя.

Баланс

Много дизайнери обръщат внимание на цялостното излъчване на помещението – съчетанието на цветовете с аксесоарите, комбинацията на шарки и десени. Помещението не трябва да натоварва, а да те накара да се отпуснеш, казва Шаран Копланд.

Отразява ли стила ви

Вашият дом трябва да е отражение на вашия личен стил. Една красива стая, като изрязана от страниците на списание, е добра, но дизайнерите са много по-впечатлени от стаите, които говорят за обитателите й.

"Винаги харесвам, когато един дом включва елементи, които разказват история за това, кой живее там ... предмети от пътуване, наследство от предци, детски рисунки, колекции. Не е нужно да струва много, но това прави домът уникален ", казва Карол Смит.

Нещо различно

Независимо дали става дума за произведение на изкуството, архитектурен детайл или дръзко обзавеждане, всяка стая трябва да включва поне един елемент, който да се отличава от останалите. Огледала, растения и текстури правят една стая интересна и различна, просто намерете начин да ги покажете. "Винаги търся фокусната точка в стаята, особено ако има камина!", казва Даян Калело.

Сподели: