5 стаи, които може да боядисате в сиво

Използвайте го вместо неутралните цветове  

2280

Светло сиво, синьо-сиво, гълъбово сиво – има толкова много нюанси на този цвят, които смело може да включите в декорацията на дома. Сивото е любимо на много дизайнери, защото се комбинира лесно с повечето цветове.

На сивото не се следа вече като на мрачен нюанс, а започва да става универсален и да се превърне в елегантния неутрален нюанс.

Погледнете извън стандартите и не мислете за сивия цвят като подходящ само за коридора или дневната. Вижте още неочаквани приложения на този нюанс в дома:

В детската стая

Да боядисате момчешката стая в синьо, а момичешката в розово е сладко, но само докато децата растат. След това неизменно те искат нещо по- различно, а какво по – лесно ако изберете светло сив цвят за стените в комбинация с цветни мебели или аксесоари. Комбинация на сиво и жълто винаги работи и е добра комбинация за детската стая. Ако все пак държите на стандартните цветове, омекотете розовото със сиво и бяло

В бебешката стая

Факт е, че новородените виждат света в бяло и черно, затова ако боядисате със сиво стаята, няма да сбъркате. Заложете на светло сиво вместо кафяво или неутрални цветове.

В кухнята

Малко нестандартно е да се използва сиво в кухнята, защото е студен цвят, но се вписва чудесно в градски или рустик стил помещения. Топлият сив цвят изглежда много добре в комбинация с бели плочки. Ако търсите по – смели и екстравагантни решения, заложете на червени шкафове

В трапезарията

Остаряло убеждение е, че трапезариите трябва да бъдат боядисани в топли цветове като оранжево или светло жълто, за да стимулира апетита. Все пак предназначението на тази стая се променя и тя се превръща в по – универсална, в място за разговори и срещи. Светло сив цвят в комбинация с друг мек нюанс ще изглежда много успокояващо и различно.

В банята

В зависимост от нюанса, който изберете сивото в банята може да придаде меко и нежно излъчване или да внесе елегантност, стил и лукс. Комбинирайте с още един цвят, за да балансирате. 

Сподели: