Какво трябва да има в перфектния дом

Ключовият елемент е много място за съхранение

23697

Всеки си има свой идеал за дом. И ако едни вече са го постигнали, други мечтаят за него. Все пак има няколко характеристики, които са общовалидни и които почти всеки би искал за дома си.

От Elle Décor се допитват до автора на книгата „Мечтания дом“, какво всъщност търсят и искат хората в една къща. Ето 10 общовалидни неща.

И не, гранитният плот не е сред тях.

Отворен план стая с изчистени линии

По този начин хората се чувстват приобщени и комуникират по – лесно. За семейство с деца този тип помещение е предпочитан, защото така имат поглед към малките.

Достатъчно голям плот

Кухненският плот в една кухня никога не е достатъчен. Независимо дали като място за закуска, за сервиране или приготвяне на храна, допълнителен плот е винаги от полза.

Отделен килер

Който и запален кулинар да попитате, той ще ви каже, че задължителен за една кухня е килерът. Не само защото ще имате достатъчно място, на което да държите сухите продукти и консерви, но и ви дава допълнително площ за съдовете и уреди.

Кухненски остров

Той не само изглежда добре, но е и изключително полезна част от всяка кухня. Може да го ползвате като допълнителен плот, като място за хранене, а ако е с вградени шкафове – и още място за съхранение.

Много място за съхранение

Семействата имат МНОГО багаж. И затова нямат  никога достатъчно място за него. Затова места като гардероби, рафтове, гараж, скрито вградени шкафове за перфектното решение.

Основна спалня с баня и дрешник

След дългия ден кой не иска да вземе топла вана и да се отпусне в леглото. А ако домът ви разполага с прилежаща баня към голямата спалня, това е гарантирано.

Двор или дворно мястоАко живеете в къща, дворът е задължителен елемент от нея. За тези, които обитават апартаменти и голямата тераса е решение. Всеки иска да си има място, на което да прекарва топлите дни или прохладните летни вечери, да се събира с приятели и да прави барбекю.

Енерго-ефективни уреди

С тях не само ще спестим пари но помагаме и на планетата. Хубаво е, че все повече хора го осъзнават и търсят подобен тип уреди.

Гараж

Независимо дали живеете в къща или апартамент, той е много искан и търсен от собствениците на жилища. Защото гаражът не е само за колата, но и за многото багаж, за който вече споменахме по – горе.

Приятна локация

Повечето хора работят целодневно и събота и неделя са дните, които ценят най-много. А какво по – хубаво да живеете на място, което е близо до парк, планина или езеро или от което лесно може да се отправите към някоя уикенд дестинация. 

Сподели: