Как на 23 кв.м да постигнем комфорт и уединение с природата

Малък дом с много възможности

13898

Малките къщи стават все по-популярни, особено по време на пандемията от COVID-19. Но не всеки има възможност да купи свой втори дом, в който да живее широко и комфортно. Ето защо една компания решава да последва тенденциите и проектира малки домове, които са близо до природата и предлагат много удобство и уют.

Къща на самотен островНамира се на остров Тоуан, край бреговете на Нюкей в Корнуол, Великобритания

Сглобяемите миниатюрни къщи на достъпни цени станаха популярни в много страни, а фирми, занимаващи се с проектиране и изграждане на подобни съоръжения, заявяват, че интересът е изключителен.

Плаваща екокъща, задвижвана от слънцето Нямате грижи относно основите, няма нужда да режете дървета, да леете бетон или пък да купувате земя

Един от най-популярните модели къщи е 23 кв.м и се характеризира с асиметрична линия на покрива и мащабно остъкляване в края на къщата, което позволява сливане с околния пейзаж.

Въпреки малкия размер на къщата, в нея са предвидени всички необходими жилищни площи - уютна всекидневна до панорамния прозорец, с мек стилен диван, елегантна кръгла маса, която може да се използва за закуска, за следобедното кафе, или може би за романтична вечеря.

За да приготвите романтична вечеря, обяд или закуска, има напълно модерна кухня, в която има масивен кухненски комплект, работна площ, индукционен котлон, мивка, микровълнова фурна, хладилник с фризер, пералня- сушилня и няколко отворени рафта за прибори.

За да не се ограничават собствениците на малка къща в удобствата, познати на съвременния човек, в мини-апартамента е предвидена и баня. Килер, мивка с шкаф, просторна душ кабина, отворена поставка за съхранение на вещи, перилни препарати и козметика - всичко това е напълно достатъчно, за да мога обитателите да живеят комфортно.

Предвид ограниченото пространство, къщата разполага само с една спалня, до която може да се стигне по стълбище с вградено складово помещение. Самата зона за спане е типично таванско помещение с нисък таван с място за двойно легло и скрин. Тъй като спалнята се намира в задната част на къщата, за да не се окаже в тъмното, има капандура - прозорец, който може да отворите и да се насладите на чист въздух или звездно нощно небе.

Къщата може да бъде сглобена на двуосно ремарке, което позволява да се използва като мобилен дом. Благодарение на специален метод на изолация, модулът може да се използва за целогодишно живеене във всяка климатична зона. Цената на основните компактни апартаменти (включени мебели, уреди и оборудване) започва от 95 000 долара. Ако собственикът желае да внедри интелигентни и енергийно ефективни системи, сумата ще се увеличи.

 

Как едноетажна къща с гараж се превърна в модерен мезонетПреди да попадне в ръцете на La SHED Architecture тази къща определено има нужда от основен ремонт
Сподели: