Плаваща екокъща, задвижвана от слънцето

Нямате грижи относно основите, няма нужда да режете дървета, да леете бетон и...

6273

Отдалечава ли ви съвременният градски живот от собствените ви мисли? Ако и вие сте търсели начини да живеете в хармония с природата, независимо от града, разполагаме с това, което ви трябва.

Представяме ви плаваща екокъща, задвижвана от слънцето. Нямате грижи относно основите, няма нужда да режете дървета, да леете бетон или пък да купувате земя. WaterNest 100 е перфектият отговор на търсенето как да живеете независимо.

Съдът представлява плаващо тяло, което може да бъде пуснато в езеро или в залив, край река или пък в топли морски води. Стилният дом, създаден по еко стандарти, е проектиран от италианския архитект Джанкарло Дзема. Домът е 98% рециклируем.

Създаден е от материали, които почти изцяло представляват рециклирани слоеста дървесина и рециклиран алуминиев корпус. Структурата е висока 4 метра. Разполага с огромни прозорци, от които можете да се наслаждавате на променящите се гледки в четирите посоки на света.

На покрива са разположени фотоволтаични панели. Те покриват 60 кв. метра от покрива.

WaterNest 100 използва много малко енергия. В дизайна му е заложено на микро-вентилация и вградена система климатична система. Можете да организирате така интериора, че да отговаря на нуждите ви.

WaterNest 100 може да бъде дом, офис, бар или пък ресторант.

Капандурите на банята и кухнята гледат нагоре, към дървения покрив.

Създателите на екокъщата определят интериора му като топъл, приветстващ, съвременен и иновативен. Мирисът на дърво се усеща. Големите прозорци доставят достатъчно светлина и правят помещенията лъчезарни. Мебелите са от висок клас и едновременно с това рециклирани.

Естествени материали, подхождащи си цветове и форми. Всички те ви позволяват да живеете сред природата в пълен контакт и хармония.

Сподели: