Как да постигнем средиземноморски стил

Лесни съвети, които да следвате  

354

Средиземноморският стил отново набира популярност през 2021 година. Но как да го пренесем у дома?

Идеи за декорация на дома в средиземноморски стилОт искрящо белите стени до морско синьото – всеки един детайл е вдъхновяващ  

Ето няколко лесни съвета, които да следвате.

Жълти нюанси

30 идеи за средиземноморски стил у домаПревърнете дома си в оазис с идеи, вдъхновени от Средиземноморието  

Жълтото се очаква да бъде цветът на 2021 година. Всички нюанси - от лимонено до нежна ванилия - ще изпълнят интериора с жизнена енергия и ще създадат лека ретро атмосфера.

 

 Груби повърхности

Грубите повърхности са неразделна част от интериора в средиземноморски стил. Само си представете замазаните стени на къщи, които често се срещат в градове и села по крайбрежията.

 

Ярка керамика

Боядисаната керамика ще внесе цвят в монохромния интериор и ще запълни пространството с домашна топлина. Подредете цветни вази върху скрина, по рафтовете или перваза на прозореца и украсете стената с композиция от ярки чинии.

 

Ретро стил

За да създадете романтичната атмосфера на средиземноморска вила от 19-ти и 20-ти век, украсете интериора с антични и винтидж детайли: скрин с изящни крака, столове с извити гърбове или античен бюфет. Последният щрих може да бъде мебелите от ратан.

 

Земни тонове

Натуралната гама е отличителен белег на средиземноморския стил. Различни нюанси на бяло, сиво и бежово изпълват пространството със светлина и въздух, докато детайлите от естествено дърво създават домашна атмосфера.

 

Кръгли форми

Меките, естествени форми са типични за средиземноморския стил. Кръгли маси, рафтове с неправилно оформени ниши, обемни кресла, сложни скулптури помагат да се потопите в атмосферата на Средиземноморието.

Средиземноморски стил у домаПоканете лятото
Сподели: