30 идеи за средиземноморски стил у дома

Превърнете дома си в оазис с идеи, вдъхновени от Средиземноморието  

3230

Лятото е любим сезон на почти всеки човек. А когато е още далече споменът за топлите вечери, слънчевите лъчи и сините води на морето става още по – силен. Но защо не се опитаме да пренесем лятото у дома – чрез обзавеждането и внасянето на средиземноморски стил.

От HomesToLove дават няколко съвета за това, как да придадем морски акцент на дома.

Загатнете

Защо не загатнете за лято и море с няколко аксесоара, които да напомнят за Ривиерата и крайбрежието на Амалфи? Като например този бежов диван с възглавници в бяло и синьо и ратанов килим. Масичката със стъклен плот е чудесно допълнение.

Цветовете на крайбрежието

Брилянтно синьо и бяло са типичните цветове на Френската Ривиера. Те могат да присътват и мебелите, и в аксесоарите. Теракотата е горещия за този цвят сезон, затова го използвайте смело – на пода, на стената или в саксиите.

Добавете свежест

Бяло легло, бели стени и бял под. Не, няма да бъде скучно и стерилно. Особено в комбинация с ратанов килим и синьо-бяло спално бельо.

Животът вън и вътре

Характерният за Средиземноморието топъл климат предполага повече време навън. Да пренесем мебелите за навън – вътре. Ефектът е забележителен. 

А ето и още предложения за обзавеждане на дома в Средиземноморски стил. Почерпете вдъхновение от Френската Ривиера, Тоскана, Гърция...

 

 

Сподели: