Монохромен апартамент 27 m² в Джакарта

За уютът няма квадратни метри

2500

Възможен ли е комфортен живот в малко студио - двустаен апартамент с обща площ от 27 квадратни метра? Да, особено ако има дизайнерска намеса. За да се възползват от всеки сантиметър пространство, дизайнерите разрушават преградата и слагат леглото в ъгъла на стаята на висока платформа. Така се открива място за входно антре, гардероб, килер, напълно оборудвана кухня и хол, които също служат като трапезария и зона за гости.

 

Апартаментът е оборудван със система за интелигентен дом и многофункционални мебели. Например стълбите и подиумът, където е разположено леглото, се използват за съхранение на вещи. Диванът в хола се сгъва и се превръща в пълноценно място за спане, а масата за хранене може да бъде скрита под стойката на телевизора.

 

Визуалната граница между обществената зона и спалнята се създава от преграда с рафтове, която покрива леглото. На стелажа могат да се поставят книги, малки вази и други дребни неща, които в комбинация с меко осветление изпълват апартамента с атмосфера на домашен уют.

 

За да създадат чисто и ефирно пространство, дизайнерите използваха заглушена палитра от бели и сиви тонове. Минималистичният дизайн се допълва от зелени стайни растения, светло дърво на подиума на леглото и паркет от рибена кост.

 

Сподели: