Трикове, с които ще направите дома си да изглежда елегантен

Трикове, с които ще направите дома си да изглежда елегантен
Източник: unsplash.com

Докато кухнята и банята често имат приоритет, когато е време за ремонт, всекидневната е първото място, което декораторите гледат, когато домът се нуждае от ремонт. Всекидневната говори много за вашия личен вкус и стил, така че ако се чудите как да направите дома си да изглежда елегантен, препоръчваме да започнете от там. Но какво ще стане, ако вашият винтидж стил на шампанско е в противоречие с бюджета ви за халба бира?

Дилеми в дизайна, които срещате когато имате съквартирант

Да споделяш апартамента си със съквартирант е чудесно за твоя бюджет, но изисква и различен подход при дизайна. Някол...

05/04/2016

Имаме една тайна, за това, как да направите дома си да изглежда по-скъп….

Вижте какво споделя Мелани Морис - дизайнер от Ню Йорк, която е обзавела някои от най-красивите интериори в страната, за да ви помогнем да създадете една съвършено изискана всекидневна, която изглежда луксозна и вечна (и само изглежда скъпа).

Kласика и лукс във всекидневната

В следващите снимки ще ви покажем пример за няколко впечатляващи всекидневни, които са пример за тази смесица на стил...

09/03/2016

Използвайте широкомащабно изкуство

Създайте фокусна точка и дайте на вашето пространство фактор „уау“, като окачите голямо произведение на изкуството на една от стените на хола си. Мащабното изкуство в една стая винаги оказва огромно въздействие. Не е задължително да харчите много пари.“

Опростете своя стайлинг

Претрупаната, обзаведена с аксесоари всекидневна може да изглежда по-скоро объркана и неорганизирана, отколкото стилна и изискана. Намалете колекцията си и запазете само вещите, които имат сантиментална стойност. Аксесоарите трябва да отразяват вашия стил, освен това да се вписват във външния вид на стаята.

Камуфлаж на телевизора

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Whitney Newlands (@newlandsrealestate)

Нищо не намалява усещането за лукс така, както огромен черен телевизор. Опитайте се визуално да намалите присъствието на екрана, като създадете галерия или арт аранжировка в стил салон около него.

Включете интересни текстилни изделия

Придайте на хола си индивидуален вид, като използвате ретро или античен текстил. Това може да са декоративни възглавници, старинен килим или красиво макраме.

Необичайната материя едновременно ще внесе в стаята ви уникален елемент и ще персонализира вашето пространство.

Избирайте аксесоари с мисъл

Аксесоарите помагат за създаването на по-луксозен външен вид. Където и да имате плоски повърхности като маси за кафе, помощни маси и библиотеки, поставете  книги, малки скулптури, свещи, купи и т.н.  Да не говорим, че аксесоарите са чудесен начин да добавите своя личен стил и да накарате пространството да се чувства като наистина ваше.

Добавете скулптурен предмет

Не позволявайте стаята ви да се превърне в море от прави линии и кръгли форми, като внесете елемент с интересна форма или уникален силует. Масичка за кафе или необичаен страничен стол ще се почувства като произведение на изкуството, добавяйки неочакван и изцяло артистичен компонент към дизайна (дори с ограничен бюджет).

Смесете текстури

Слоестата, обмислена комбинация от материали и текстури ще придаде на вашето пространство луксозен вид, проектиран по поръчка. Комбинирайте метали, стъкло, дърво, текстил и кожени предмети, за да създадете динамично и привлекателно пространство.

Преосмислете осветлението

Простото актуализиране на осветителните тела може незабавно да промени усещането във вашата всекидневна, без да преустройвате пространството. Опитайте различни абажури или сменете полилея си, или дори просто пренаредете източниците на светлина, за да видите къде можете да привлечете вниманието към зоните с висока употреба.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...