Фън Шуй правила за щастлив интериор (част 2)

Фън Шуй правила за щастлив интериор (част 2)


Вече ви показахме няколко фън шуй правила, които ще помогнат за привличането на енергията на любовта и просперитета в къщата. Ето още няколко:

Фън шуй промени за дома

Вместо да взимате решения, които със сигурност няма да спазите, или да си купувате скъпи карти за фитнес, които после...

01/12/2015

Сдвоени елементи

За да царува любовта в семейството, в къщата трябва да има няколко двийни предмета. Това могат да бъдат еднакви столове, чифт комплекти за чай, скринове или нощни шкафчета. Всичко може да бъде чифт - от големи мебели до миниатюрни декоративни елементи.

5 фън шуй правила за позитивна енергия в дома

Ако има моменти, в които чувствате дисхармония и подтиснатост у дома, може да се дължи на лоша енергия. Според древно...

22/10/2016

 

Спалнята е точка на сила

Спалнята е място, чиято енергия е отговорна за вас и вашия личен живот, така че трябва да спите удобно. Когато проектирате спалня, погледнете разположението на мебелите. Леглото трябва да стои така, че да може да се приближава свободно от двете страни, над таблата не трябва да висят картини, огледала, рафтове с книги. Друг "стоп сигнал" е лъскав таван.

Но сдвоените мебели и декор, напротив, са добро решение. Използвайте същите нощни шкафчета и лампи в главата на леглото. Спалното бельо трябва да е в успокояващи нюанси - или, алтернативно, червено и розово (тези цветове привличат любовна енергия в стаята).

И не забравяйте, че в никакъв случай не трябва да работите и да спортувате в спалнята: според учението на Фън Шуй това нарушава енергийния баланс.

Кухнята е домът

Кухнята е сърцето на дома, символ на семейството и огнището, затова нейният интериор играе централна роля в създаването на енергията на изобилието и просперитета. А готвенето и последващото почистване на помещенията е подобно на свещен ритуал: с правилния подход ви позволява да осигурите благоприятен обмен на енергия в къщата.

Фън Шуй не препоръчва разделянето на кухненското пространство на зони: без подиуми или первази, без остри ъгли в оформлението. Също така черните, сините и червените цветове не са подходящи за интериора, тъй като първите два правят атмосферата на стаята твърде мрачна, а червеното в кухнята провокира кавги. Тези цветове могат да се използват само като акценти.

Трябва да обърнете специално внимание и на осветлението: в допълнение към основното трябва да има и периферни или вградени източници на светлина. И, разбира се, основният елемент на огнището е печката, тя винаги трябва да се поддържа в ред: ако състоянието й е перфектно, тогава семейните отношения също ще бъдат отлични.

Водата е източник на жизнена сила

В учението на Фън Шуй водата играе огромна роля, тя е източник на жизненост, символизира течливостта на живота, активира паричния поток. В интериора водата може да присъства под формата на декоративен фонтан, аквариум или дори картина на морето. Такива решения имат допълнителни предимства: аквариумите и фонтаните овлажняват въздуха, а гледането на рибите и потока вода успокоява и облекчава стреса.

Само необходими и ценни вещи

Всеки знае, че почистването помага за намаляване на безпокойството, а освобождаването от ненужни неща значително повишава нивото на положителна енергия. Не пазете стари дрънкулки, особено ако са свързани с тъжно минало. Всички детайли на вашия дом, независимо дали са картини или снимки, трябва да носят положителна и благоприятна енергия.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...