Апартамент от 40 кв. м за тричленно семейство

В което всеки има свои изисквания

2262

Възможно ли е да се създаде удобно пространство за трима души само на 40 кв.м? И то така, че да има стилен и модерен интериор? Оказва се, че може!

Седемте най-големи грешки при декорация Или какво винаги сте искали да промените в стаята

В този проект дизайнерите трябваше да решат няколко сложни проблема наведнъж и успяват да се справят отлично.

Основната трудност, която дизайнерите трябва да преодолеят е така да оформят малката площ, че всеки член на семейството да има свой кът, който да отговаря на неговите изисквания.

10 начина за пролетна декорация за дома, за които не сте се сещали Всичко е цветя и цвят – просто намерете правилният начин да ги съчетаете  

А те съвсем не са малко. Клиентът, майка на две деца, иска слънчев интериор, в спокойни цветове с минимум дърво и елементи от таванско помещение. Момчето настоява за отделна работна зона и място да играе X-box с приятели, а момичето, наред с други неща, много иска в нейната зона да има пуф. И разбира се, необходимо да се измисли удобна система за съхранение, вградена или скрита, която да не заема много място.

Преустройството започва като се премества вратата на банята в коридора, за да не блокират входната част. В стаята, където е спалнята и работната зона на момчето е построен подиум, който служи и като място за съхранение. Тази зона е изолирана от общата с помощта на шкафове с различна височина.

Частта на момичето е обзаведена по нейните изисквания. Лоджията е изолирана и превърната в своеобразен офис и място за почивка. Леглото е разположено близо до прозореца и тъй като гледат на юг, закачат плътни затъмнени завеси.

По искане на собственичката стените са в светла боя: матова за стаята и полуматова за останалите стаи, а всички ярки акценти са оставени в зоната на момчето - те лесно и бързо се заменят при желание.

За да направят неутралния интериор по-интересен и в същото време да добавят допълнително разграничаване на пространството, дизайнерите залагат на многостепенно осветление. Надземни светлини, настолни лампи, стенни тела, вградени светлини в коридора и спотове в кухнята и лоджията.

Що се отнася до мебелите, по-голямата част са направени по поръчка и може да се трансформират или изпълняват няколко функции. Пример е кухненската маса на колела, която се състои от две различни нива.

Мечтата на собствениците за незабележима система за съхранение също е реализирана. Удобните вградени гардероби в коридора и кухнята са незабележими.

Банята е направена визуално по-просторна с помощта на душ кабина и вградени ВиК.Иновативни идеи да декорирате всекидневнатаСняколко прости правила ещ постигнете забележителен резултат
Сподели: