Трикове, които пестят време в кухнята

Готвенето не трябва да бъде винаги стресово и трудно  

1830

Без значение дали сте опитен професионалист или новак в кухнята, от време на време имаме нужда от малко хитрини, които да ни спестят време. Разбира се, за готвенето се изисква и доза талант, но когато знаем някой трик, сякаш става по – лесно!

Трикове за лесно чистене Направете дома си по-чист и свеж с тези трикове за чистене.

1. Спасете изгорялата храна

Трикове за пестене на токИли как легално да намалим сметката за ток

Ако сосът загори на дъното на тенджерата, пресипете го в чиста и продължете да готвите на слаб огън. Добавете щипка захар, за да компенсирате вкуса на изгоряло, добавяйки още щипка или две, ако е необходимо.

2. Оправете омекналите зеленчуци

Ако краставиците, репичките, целина или морковите в хладилника са поомекнали, има лесен начин да ги направите отново свежи. Нарежете зеленчуците и ги поставете в гевгир, заедно с няколко кубчета лед и щипка сол. Поставете купата в хладилника си за около час, след това извадете хрупкави зеленчуци.

3. Предотвратете развалянето на хляба

За да запазите хляба по – дълго време, сложете парче свежа целина в плика и го затворете.

4. Освежете дървените лъжици

Ако дървените лъжици не изглеждат добре или миришат, сварете ги във вода за минута или две. Поставете лъжиците на слънце, за да изсъхнат напълно, след това ги третирайте с балсам за дърво.

5. Махнете лесно черупката на яйцето

Ако при счупването на яйцето са паднали няколко парченца черупка, извадете ги с помощта на по – голямо парче черупка.

6. Запазете сметаната прясна

За да запазите прясна сметана или извара свежа по - дълго, я съхранявайте обърната надолу в хладилника! Така се създава вакуум, който ще намали вероятността от поява на плесен или бактерии по повърхността.

7. Освежете ръцете си

Някои миризми от храна се задържат на ръцете ни дълго време. За да премахнете миризмата, просто ги натрийте в съд от неръждаема стомана.

8. Разделете слепналите чаши

Ако стъклените чаши са слепнали, не ги дърпайте, за да не се счупят. Напълнете горната чаша с лед и я потопете в купа с топла вода. Така ще я извадите много лесно.

9. Запазете зелениите по – дълго свежи

Дръжте марулята и зелените салати в хладилника, но ги съхранявате в плик с цип, заедно със суха хартиена кърпа. Тя ще помогне да се абсорбира излишната влага, като запазва зеленчуците свежи и хрупкави.

Хитри трикове, с които домът ви ще изглежда по – луксозноМалкото понякога може да бъде предимство – възползвайте се!
Сподели: