8 уреда от кухнята на бъдещето

Готови ли сте за тях?

217

Технологии и готвене. На пръв поглед две доста различни неща, но не и когато става въпрос за кухнята на бъдещето. Защото днес може да се намеря забележителни уреди, които са на път да направят истинска революция и да променят начина, по който приготвяме и съхраняваме храната. От мултикукър 5 в 1, през преносимата печка Anova Nano Sous Vide, която превръща всеки котлон в самостоятелен уред за готвене и уреди за техниката sous vide, до устройството Fromaggio Home Cheesemaker, което дава възможност да създавате свое уникално сирене.

Жилищните сгради на бъдещетоВисочината на сградите в новия квартал ще e от 4 до 30 етажа

Ето още няколко устройства, които днес може да звучат футуристично, но скоро ще бъдат в нашите домове.

Котлон, който спестява място и може да се закачи на стената

Високотехнологични джаджи, които са доказателство, че бъдещето е тук Скоро те ще бъдат част от всеки дом 

И котлон, който всъщност е съд за готвене

Супербърза фурна, която приготвя храната за секунди. Тя загрява светкавично и изпича перфектно.

Уред за разбъркване – той работи на три степени и така не се ангажирате да стоите над тенджерата

Мултифункционален уред 5 в 1. Това е мини фурна, закрит грил, фритюрник, машина за палачинки и дори уред за готвене на пара. Това го прави решение за приготвяне на закуска, обяд и вечеря, без да ползвате десетки съдове.

Панел за абсорбатор или хладилник, който показва рецепти – той е със сензорен интерфейс и е зареден с множество рецепти. Вие самите може да добавят още. Няма нужда от листа с написани продукти, всичко е пред очите ви интегративно.

Прибори с изкуствен интелект – докато печете месото на плочата, вече няма нужда да проверявате дали е готово. Специален уред ще индикира степента на готовност и ще съобщи на смарт телефона ви.

Интелигентен кран – вече няма опасност да се изгорите. Този кран е свързан с умното устройство Alexa, на което казвате „Alexa, водата е твърде топла“, и тя се променя веднага.

Уред за приготвяне на сирене. Устройството ще направи почти всякакъв вид сирене - от моцарела до твърди сирена, което ще отнеме от 30 минути до 48 часа, в зависимост от сорта.

 

Седем технологични уреда, които променят кухнятаДигитализацията вече е у дома 
Сподели: