Стъклена преграда в кухнята: 8 оригинални идеи

Тя е идеалното решение за зониране на малка кухня  

6295

Стъклена преграда е идеалното решение за зониране на малка кухня. Тя не блокира светлината, не „изяжда“ пространството и буквално прави чудеса!

15 идеи за прегради, с които ще придадете индивидуалност на помещението За всеки стил и вкус

Ето няколко идеи как да я използвате:

1. Зониране на тясна кухня

17 луксозни прегради за зониране на стаятаТе преобразяват интериора  

Дълга, тясна кухня е проблемът на много апартаменти. Добро решение би било да се отдели от другите зони със стъклена преграда, инсталирана на дългата страна - така дневната светлина ще проникне в малка стая.

2. Преграда между кухнята и хола

Друго добро решение е прозрачна стъклена преграда между малката кухня и хола. Така една малка стая става визуално по-голяма, въздушна и по-светла.

3. Преграда между кухня и трапезария

Често малка кухня се комбинира с трапезария. Но понякога има смисъл да се разделят работната и трапезарната зони, като се постави стъклена преграда между тях. Ако желаете, можете да направите ниши или отваряеми прозорци в нея.

 

4. Преграда + бар плот

Можете да отделите малката кухня от трапезарията с помощта на кухненския остров, който е и като бар плот, и да инсталирате плъзгаща се стъклена преграда на нейния плот. Така зонирате кухнята и трапезарията с възможността да ги комбинирате по всяко време.

 

 5. Стъклена врата

Стъклените врати са чудесни за малка кухня. Те съчетават естетика и практичност, функционалност и елегантност. Плъзгащи се или люлеещи се врати, с матирано, цветно или прозрачно стъкло, позволяват да изолирате помещението, без да влияете на осветеността му.

6. Стъклено "кубче"

Напълно стъклена кухня? Защо не! Тази опция е подходяща за малки студия, позволявайки ви да отделите кухнята в отделна стая, но в същото време да я оставите на видно място и да не блокирате потока светлина.

 

7. Преграда над кухненския гръб

Не е необходимо да поставяте кухнята срещу празна стена. Любителите на нестандартни решения могат да направят прозрачна преграда точно над кухненския гръб, отваряща гледка от кухненския бокс към хола или трапезарията.

 

20 ефектни прегради за стилно зониране Променете стаята само с един елемент
Сподели: