Основните правила за кухня в Japandi стил

Основните правила за кухня в Japandi стил
Източник: unsplash.com

Кухните, вдъхновени от Japandi, съчетават японското майсторство с дизайна, вдъхновен от Scandi, за функционално, но елегантно проектирано пространство, което използва органични текстури, естествени материали и неутрални тонове. Крайъгълните камъни на дизайна на Japandi са простота, функционалност и плавност – основни елементи, идеални за създаване на кухня, подобна на светилище.

12 уреда от кухнята на мечтите

Ако сте любители на готвенето, значи вашата кухня на мечтите е пълна с невероятни подобия, които подпомагат тази дейн...

23/09/2015

Ако търсите кухня, която е лека и ефирна, но все пак използва текстура и форма, тогава Japandi е стилът за вас.

Ето на какво да заложите

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Семпли силуети и практичният дизайн са ключови за кухнята Japandi. Този ненатрапчив, минималистичен външен вид оставя място за фини детайли, като тапицерия от тръстика или ръбести повърхности.

Смесете елегантни и груби текстури

Естествени текстури като юта, тръстика и ратан могат да се съчетаят с елегантни мебели за приятен завършек. Твърдите функционални части работят в кухнята за практични цели, докато тактилните части добавят непринудено усещане, което кима към естествения свят.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Agnieszka Witalec (@my_hygge_my_home)

Използвайте цвят, за да омекотите пространството

Дървените мебели и повърхности често са естествено по-тъмни на цвят, така че могат да се въведат по-светли нюанси и пастелни тонове, за да се озари пространството и да се създаде ефирно усещане.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Agnieszka Witalec (@my_hygge_my_home)

Добавете домашен уют

Като се има предвид функционалността на кухните Japandi, може да липсва създаването на усещане за индивидуалност. Въпреки това е важно да въведете аспекти, които правят това пространство да се чувства гостоприемно, за да се докоснете до скандинавската половина на тенденцията.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nedgis (@nedgis)

Довършителните щрихи – като абажури, мека мебел и орнаменти – придават усещането за идентичност, от което се нуждае, за да бъде наистина привлекателно.

Търсете органични форми и текстури

Дизайнът на Japandi гледа към естествения свят за вдъхновение, така че мебелите с извити силуети и съвършено несъвършени текстури работят добре. Това също е намигване към японската концепция за wabi-sabi, която намира красотата в несъвършенството и прегръща уникалността.

Използвайте неутрална цветова палитра като основа

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SATARA (@sataraliving)

Въпреки че включването на други нюанси може да се използва за омекотяване на усещането на вашето пространство, цветовата палитра, която се съсредоточава около неутрални, вдъхновени от природата нюанси, е от съществено значение в кухнята Japandi.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SATARA (@sataraliving)

Земните тонове се вливат в дървените текстури, които гарантирано ще използвате, и са лесни за съчетаване със светли цветове на стените и подови настилки. В комбинация вашата кухня трябва да се чувства и изглежда успокояващо.

Използвайте черно като цвят акцент

За да създадете усещане за дълбочина, черното – най-добре използвано като облицовка на мебели или декор – може внимателно да се добави към вашия интериор на Japandi. Той създава ярък визуален контраст, когато се използва с неутрални и земни нюанси, и е чудесен начин да подчертаете детайлите.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...