5 одобрени от дизайнерите тенденции за малките кухни

5 одобрени от дизайнерите тенденции за малките кухни
Източник: unsplash.com

Проектирането на малка кухня е свързано с балансиране на функция и стил. Тези пространства не трябва да правят компромис със стила, а за собствениците е важно да имат не само изключително стилно пространство, но и да е практично за ежедневна употреба.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Както при всяка стая в дома, винаги е добре да следвате тенденциите в дизайна, които да служат като вдъхновение за всякакви промени в декора.

1. Винтидж или рустик стил

10 неща, които да изхвърлите от кухнята

Имате ли излишни неща в модерната си, може би дизайнерска кухня? Вижте какво трябва да изхвърлите от кухнята следващ...

04/01/2016
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Heidi Caillier (@heidicaillierdesign)

Често рустик кухните са големи стаи, в които имат достатъчно място за всички класически елементи на стила, като голяма мивка и широки плотове за месарски блокове. Но това не означава, че не можете да имате, вдъхновена от дизайна схема в малка кухня.

2. Двуцветни схеми

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от COLLECTED Interior Design (@collectedinteriordesign)

Що се отнася до избора на цветове за малки кухни , през 2024 г. дизайнерите дават предимства на двуцветната кухня, вместо изцяло бялата. Те съветват да се вземат пердвид контрастите в кухненския под , фронтовете на шкафовете и работните плотове, да се играе с контрастиращи цветове или текстури за по-обмислен и динамичен външен вид.

3. Плаващи и отворени рафтове

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by deVOL Kitchens (@devolkitchens)

В малките кухни има инстинкт за запълване на всеки милиметър от пространството на стената с шкафове – прочутото преследване на „повече е повече“ място за съхранение. Това може да направи една по-малка кухня да се усеща тежка. Затова е добре собствениците да заложат на плаващите рафтове дори в по-малките пространства. Те не само могат да бъдат много функционални, позволявайки лесен достъп до най-използваните предмети – но също така позволяват отрицателно пространство в стаята, което е това, което позволява на светлината да влезе. Именно плаващите рафтове в малките кухни ще бъда една от основните тенденция за 2024 г. Те са функционално и естетично решение за съхранение.

4. Плотове от естествен камък

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nicole Lanteri Design (@nicolelanteridesign)

За кухненските плотове дизайнерите казват, че вариантите с естествен камък са ключова тенденция в дизайна на малките кухни през 2024 г. Но отвъд избора на материал, в малките кухни става дума за обединение с кухненския гръб.

Това ще помогне за формирането на непрекъсната и по-плавна естетика на дизайна и помага пространството да изглежда по-голямо, отколкото е.

5. Дълбоки и тъмни цветове

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nicole Lanteri Design (@nicolelanteridesign)

Отличителна тенденция в кухнята, която виждаме по-общо през тази година, е декорирането с наситени и тъмни нюанси, за да създадете мрачна визия. Тогава не е изненада да видите това да се използва и в малките кухни. Всъщност тъмните нюанси могат да бъдат най-ефективни в малки пространства, които имат ограничена естествена светлина.

Има много модерни тъмни цветове, които да изпробвате в малка кухня, като горско зелено за вдъхновен от природата, изискан външен вид. Ако се чувствате смели, украсете с черно, за да направите смело изявление.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...