Как да преобразим кухненските шкафове

Как да преобразим кухненските шкафове

Преценете правилно шкафовете

Повечето шкафове могат да бъдат освежени. Преди това обаче преценете дали вашите не за счупени, нестабилни или наклонени, и е по-добре да ги смените с нови. Ако не сте сигурни, консултирайте се със специалист, който да ви даде по-добра идея как да постъпите. 

Корпусите, които просто не стават или им липсва идентичност са най-добри за преобразяване. Преди са започнете какъвто и да е проект, подгответе шкафовете. Махнете вратичките на всеки шкаф. Отбележете гърба на всяка врата, дръжка и панта (това ще направи връщането на вратичките значително по-лесно). Третирайте вратичките с лека шкурка и забършете с мека кърпа.

Бъдете креативни

Оттук нататък може да използвате всякакви материали, за да създадете запомнящ се финал. Камъкът и боите са обичайният избор, но начинът, по който ги слагате ще определи крайният резултат.

Облепете вратите с хартиено тиксо, използвайте декоративно фолио или стикери и нанесете боя върху повърхността, за да създадете  фигури, карета, точки или каквото пожелаете. Това не са единствените опции когато преобразявате вратичките: плочки, тапети, фолио, дървена тапицерия и листа ламарина или фурнир могат да бъдат забавно дизайнерско решение. Все пак имайте предвид, че правите шкафчета за кухня, място, което трябва да бъде почиствано често, затова съобразете дизайна с това.

Забавление с дръжките

Смяната на топчетата или дръжките  на вратичките също може да се превърне в начин да придадете уникалност на вратичките. За да бъдете забавни направете ваши собствени дръжки - като тези с флорални елементи.

Ето как: отрежете голямо парче мушама (това в случая е  около 0,6х35 см). Сгънете го на две – около 17 см дължина. Зашийте двете страни така, че да се получи джоб. Отрежете парче картон, което пъхнете в джобчето. В случая са използвани три парчета картон, за да се уплътни джоба. Зашийте джоба и прикрепете дръжката към вратичката. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...