4 лесни начина да поддържате кухнята чиста

4 лесни начина да поддържате кухнята чиста

От всички помещения у дома, кухнята е мястото, което се цапа най-бързо. За да поддържаме помещението чисто и приветливо, не са нужни толкова много усилия, единствено всеки ден трябва да следваме няколко основни стъпки. Ето нашите съвето за лесно и бързо всекидневно почистване на кухнята.

Шкафовете изглеждат мръсни

Тъй като се ползват всеки ден, кухненскте шкафове събират прах, мазни петна, пръски от храната. За да не се натрупват, почиствайте петната веднага. Веднъж на две седмици минавайте с топла вода и сапун.

Хладилникът мирише

Колкото и да се стараете да поддържате хладилника чист, винаги ще се намери някаква развалена храна или скилидки чесън. Освен, че трябва да преглеждате и почиствате хладилника от стари продукти, сложете напоени в лимон топчета памук, които ще неутрализират миризмата.

Мушици в дома

Малките мушички влизат често като отваряме прозореца. Затова почиствайте мястото около прозореца с минерално олио и дезинфекцирайте повърхностите поне веднъж седмично.

Вечната борба с петната

Вместо да използвате всякакви химични перпарати за премахване на петната опитайте с натурални съставки като оцет и сода. Ефектът ще бъде също толкова добър, а и е много по-екологчно.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...